От десетилетия е известно, че бобовите култури имат изключително нисък глюкозен индекс и са претъпкани с фитохимикали , съединения, които се срещат само в растенията. Хлябът, тестените изделия и картофите са богати на въглехидрати , но ако редовно консумирате боб, леща и грах, ще получите половината от захарта, която бихте приели чрез въглехидратите.
Колкото повече бобени храни ядете, толкова по-добре за организма ви.
Изследване показва, че този вид храна намалява риска от метаболитен синдром с 35 %, който е свързан с риска от диабет . Лекарите препоръчват да консумирате хляб само на закуска, което ще повиши нивата на кръвната захар и инсулина. След това добавете въглехидрати под формата на леща, грах или боб, които не съдържат толкова много захар, и са богати на полезни фибри.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари