С какво можем да намалим риска от рак на гърдата?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
С какво можем да намалим риска от рак на гърдата?
11638
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
С какво можем да намалим риска от рак на гърдата?

Тийнейджърките, които системно ядат фъстъчено масло , намаляват с 39% опасността от рак на гърдата след 30-годишна възраст. Някои доброкачествени заболявания на гърдата има риск да се превърнат в злокачествени в по-късен етап от живота.

Изследователи от Вашингтонския университет по медицина в Сейнт Луис и медицинското учебно заведение на Харвард са открили връзката между фъстъците и рака на гърдата при момичета на около 15–годишна възраст.

Учените изследвани 9039 американски момичета между 1996 г. и 2001 г., и след това провели същото изследване между 2005 и 2010 г. Всички участнички били на възраст между 18 и 30 години. Те установили, че тези, които яли фъстъчено масло и ядки два пъти седмично намаляват с почти 40% опасността от рак на гърдата. Констатациите сочат още, че бобът, лещата, соята и царевицата по същия начин могат да помогнат за предотвратяването на рака

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft