С остатъците от козунака правя феноменална Млечна баница - колкото по-сух е козунакът, толкова...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако и вие сте като мен, в кутията ви за хляб със сигурност все още се подмятат остатъците от великденски козунак . Вече никой не посяга към тях на закуска, защото козунакът е доста сухичък, но пък ви е жал да ги хвърлите в кофата.
Е, днес ще ви кажа моята изпитана рецепта за Млечна баница от стар козунак . Колкото по-сух е той, толкова по-сочен става сладкишът:
Млечна баница от стар козунак
Необходими продукти:
прясно мляко - 600 мл
яйца - 4 броя
ванилия - 1 брой
козунак - 1/2 стар (сух)
кафява захар - 2 с.л.
Приготвяне:
Разбийте яйцата и ги смесете заедно със захарта, ванилията и прясното мляко.
Пригответе си тава за печене и начупете в нея натрошения на малки парчета сух козунак. съветват от Gotvach.bg. Полейте с разбитите яйца.
Печете сладката баница в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Охладете, нарежете на резени и сервирайте.
Може да поръсите с пудра захар.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари