Мойте Рецепти
Обелете картофите. Измийте ги хубаво и ги настържете на едро ренде. Сложете ги в дълбок съд и добавете смлените подправки, черния пипер, олиото, и хубаво разбъркайте. Добавете и настъргания лук. Накрая прибавете брашното и отново объркайте всичко хубаво, най-добре с ръка. Загрейте фурната до 250 градуса. Намажете тавата с олио и поставете във фурната хубаво да се загрее. Подготвената смес изсипете във врящото олио в тавата и я разпределете равномерно. Печете половин час на долната решетка на фурната, след което поставете тавата горе и печете, докато погачата се зачерви. Преди края на печенето извадете от фурната, намажете с масло и отново върнете във фурната. Не намалявайте температурата до края на печенето.
Забележка:
Тази картофена погача е толкова по-вкусна, колкото е по-тънка, така че за печене най-добре използвайте голямата тава от фурната.