С тази крем пита ще спечелите и най-коравото мъжко сърце - размазващо нежна сърцевина и убийствена шоколадова коричка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази крем пита ще спечелите и най-коравото мъжко сърце - размазващо нежна сърцевина и убийствена шоколадова коричка!
С тази крем пита ще спечелите и най-коравото мъжко сърце - размазващо нежна сърцевина и...
14244
С тази крем пита ще спечелите и най-коравото мъжко сърце - размазващо нежна сърцевина и убийствена шоколадова коричка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеизвестно е, че любовта на мъжа минава през стомаха. С тази фантастична рецепта за нежна крем пита първо ще го съблазните, а след това завинаги ще бъде ваш.

Ето и необходимите продукти:

За кората:

  • 7 жълтъка
  • 2 цели яйца
  • 6 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици олио
  • 4 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 бакпулвер

За крема:

  • 7 белтъка
  • 12 супени лъжици пудра захар
  • 6 супени лъжици захар
  • 800 мл прясно мляко
  • 4 пудинга ванилия

За глазурата:

  • 100 гр. шоколад
  • 50 гр. масло

Приготвя се супер лесно:

За кората:

1. В подходящ съд се разбиват жълтъците, целите яйца и захарта на пухкава смес. Добавят се олиото, сместа от брашно, какао и бакпулвер, и се бие с миксер. 
2. Тавичката (25 × 30 см) се намазнява и се поръсва с брашно. В нея се поставя приготвената смес и се пече в предварително загрята фурна на 200 ° С, докато се зачерви.

За крема:

1. Белтъците се разбиват на твърд сняг и след това постепенно се добавя пудрата захар и се бие, докато захарта се разтопи. 
2. В тенджера се поставят 600 мл мляко, добавя се захарта и се вари, докато сместа кипне. Отделно се разбива оставащото мляко с пудинга ванилия и се изсипва във врящото на котлона мляко. Вари се на умерена температура, докато се сгъсти. 
3. В топлия пудинг се добавя снегът от белтъци и бавно се разбърква.

Сглобяване на крем питата:

1. Върху охладената кора в тавата се изсипва приготвеният крем и се оставя да се стегне. 
2. Отделно се смесват натрошеният шоколад и маслото, и се разтопяват на водна баня, след което глазурата се изсипва върху крема. Изчаква се глазурата да стегне, а след това крем питата се нарязва на кубчета.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft