С тази малка хитрост шницелите стават нежни, крехки и сочни - направо се разпадат. Правя ги през вечер и никога не стигат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази малка хитрост шницелите стават нежни, крехки и сочни - направо се разпадат. Правя ги през вечер и никога не стигат:
С тази малка хитрост шницелите стават нежни, крехки и сочни - направо се разпадат. Правя ги през...
32408
С тази малка хитрост шницелите стават нежни, крехки и сочни - направо се разпадат. Правя ги през вечер и никога не стигат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой би устоял на сочен, крехък и нежен шницел ? Ние не познаваме такъв човек, освен може би някой заклет вегетарианец. Днес сме ви приготвили рецептата за чудно вкусни царски шницели .

Приготвите ли ги веднъж, ще се наложи да ги правите през вечер - толкова са вкусни, че не могат да омръзнат! Ето рецептата за тези лесни царски шницели :

Царски шницели

Продукти:

1 кг мляно месо (най-добре свинско)

3 скилидки чесън

2 ч.л.горчица

сол, черен пипер - на вкус

6 яйца

150 гр.пшенично брашно

олио за пържене

царски шницели рецепта

Приготвяне:

Измийте месото, подсушете го и нарежете на порции. След това покрийте с прозрачно фолио и начукайте на много тънко.

Смесете горчицата с чесъна, прекаран през преса. 

Сложете месото в купа на пластове, като поръсвате със сол, черен пипер и мажете с чеснова горчица (по-скоро натърквате месото с нея). Това е тайната на изумителната крехкост на тези шницели!

шницели

Месото се напоява с тази смес и става сочно, нежно и меко. Можете предварително да мариновате месото и да го поставите в хладилника.

Разбийте яйцата със солта. Едно по едно овалвайте парчетата месо в брашно от двете страни, после в яйца, после отново в брашно и отново в яйца. Така се получава двойна панировка.

Изпържете шницелите на умерен огън в олио в добре загрят тиган: от двете страни, до златисто кафяво.

Съвет: ако използвате ароматно домашно масло, можете да добавите допълнителен вкус към месото и да го превърнете в шедьовър!

Поднесете готовите шницели с гарнитура по избор - пържени, печени картофи, варени зеленчуци или просто прясна салата.

Приятен апетит!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft