Кой би устоял на сочен, крехък и нежен шницел ? Ние не познаваме такъв човек, освен може би някой заклет вегетарианец. Днес сме ви приготвили рецептата за чудно вкусни царски шницели .
Царски шницели
Продукти:
1 кг мляно месо (най-добре свинско)
3 скилидки чесън
2 ч.л.горчица
сол, черен пипер - на вкус
6 яйца
150 гр.пшенично брашно
олио за пържене
Приготвяне:
Измийте месото, подсушете го и нарежете на порции. След това покрийте с прозрачно фолио и начукайте на много тънко.
Смесете горчицата с чесъна, прекаран през преса.
Сложете месото в купа на пластове, като поръсвате със сол, черен пипер и мажете с чеснова горчица (по-скоро натърквате месото с нея). Това е тайната на изумителната крехкост на тези шницели!
Месото се напоява с тази смес и става сочно, нежно и меко. Можете предварително да мариновате месото и да го поставите в хладилника.
Разбийте яйцата със солта. Едно по едно овалвайте парчетата месо в брашно от двете страни, после в яйца, после отново в брашно и отново в яйца. Така се получава двойна панировка.
Изпържете шницелите на умерен огън в олио в добре загрят тиган: от двете страни, до златисто кафяво.
Съвет: ако използвате ароматно домашно масло, можете да добавите допълнителен вкус към месото и да го превърнете в шедьовър!
Поднесете готовите шницели с гарнитура по избор - пържени, печени картофи, варени зеленчуци или просто прясна салата.
Приятен апетит!