С тази марината и най-евтиното месо става СОЧНО и КРЕХКО: Ето точните продукти

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази марината и най-евтиното месо става СОЧНО и КРЕХКО: Ето точните продукти
С тази марината и най-евтиното месо става СОЧНО и КРЕХКО: Ето точните продукти
5713
С тази марината и най-евтиното месо става СОЧНО и КРЕХКО: Ето точните продукти
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С тази марината за месо ще превърнете и най-евтиното месо в сочно и вкусно - досущ като в най-добрите ресторанти! 

Така приготвеното печено месо се топи в устата, има красив цвят и коричка, а отвътре е много сочно.  Свинските ребра обикновено се получават много сухи и безвкусни след изпичане, така че трябва да ги подправите внимателно. Да не се получи сухо месо, а сочно и пълно със собствен сок, е основната цел на всеки готвач, независимо дали готвите в обикновена фурна или в професионална фурна.

Тази марината за крехко месо се състои от няколко подправки:

Марината за крехко месо

Продукти: 

сол

чесън на прах/гранули

червен сладък пипер

черен пипер

Освен това:

2,5 кг свински ребра

1 глава чесън

1 люта чушка

1 зелена ябълка

6 супени лъжици соев сос

1 супена лъжица захар

щипка канела

сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

подправки марината

Вземете свинските ребра и отстранете жилите с нож.

ребра разрези

Правят се разрези в месото първо от едната страна, а след това от другата, за да се получи нещо като решетка. 

В купа смесете 2 супени лъжици сол, 1 чаена лъжичка чесън на прах, 2 чаени лъжици червен пипер, 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Смесете подправките и поръсете от двете страни на месото. Добавете и подправки между отворите, за да подправите месото вътре.

Нарязани ребра

Разпределете подправките равномерно с ръце, след това почистете 1 скилидка чесън и нарежете скилидките на по-малки парчета. Направете по-малки вдлъбнатини с ножа от страната, от която преди сте направили разрезите и вкарайте скилидките чесън в тях.

месо с чесън

Изпечете месото с тази страна нагоре, като преди да го сложите във фурната, нарежете на ситно една люта чушка и подредете парчетата върху месото. Въпреки че може и да не сте почитатели на пикантния вкус, трябва да знаете, че чушката само леко ще излъчва пикантен вкус.

ребра с люти чушки

Увийте месото в алуминиево фолио и поставете върху тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2,5 часа. Златно правило: 1 кг месо се пече 1 час, а аз имам 2,5 кг месо и затова го пека 2,5 часа.

рецепта ребра

Преди да извадите месото от фурната, обелете и почистете една зелена ябълка и я настържете. Към сместа добавете 6 супени лъжици соев сос, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, 1/2 чаена лъжичка чесън на прах, 1,5 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаена лъжичка захар и щипка канела.

След това изстискайте 1/2 лимонов сок и разбъркайте сместа. Изсипете в тенджера и варете на умерен огън за 5 минути, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане, тъй като може да ви изгори.

съставки марината

Когато месото се изпече, отстранете алуминиевото фолио и го намажете от двете страни с този сос, като месото се слага в тава със скара. Включете фурната на 230 градуса и печете още 10 минути отворено, за да се получи хубава коричка. След това изчакайте да изстине, след което сервирайте месото нарязано. 

ребра с марината

нарязани ребра

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft