Фереро-торта за 15 минути - мега шоколадова и вкусна! С вкуса на любимите луксозни бонбони:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фереро-торта за 15 минути - мега шоколадова и вкусна! С вкуса на любимите луксозни бонбони:
Фереро-торта за 15 минути - мега шоколадова и вкусна! С вкуса на любимите луксозни бонбони:
21874
Фереро-торта за 15 минути - мега шоколадова и вкусна! С вкуса на любимите луксозни бонбони:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази Шоколадова Фереро-торта се приготвя много бързо с вкусен шоколадов крем , който още горещ се излива върху шоколадови бисквитки. Опитайте, бързо и вкусно е, а ето какво ви трябва, за да впечатлите всички с рецептата:

Шоколадова Фереро-торта

Продукти :

1 литър прясно мляко

3 супени лъжици какао

6 супени лъжици царевично нишесте

150 г захар

100 г шоколад

400 г какаови бисквитки

50 г масло

200 г шоколадова глазура с лешници (може и обикновена, като добавите запечени натрошени лешници)

Приготвяне:

В тенджера се слагат 1 литър мляко, 3 супени лъжици какао, 6 супени лъжици нишесте, 150 г захар и 100 г натрошен шоколад. Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато, докато съставките се разтопят и съединят в гладка смес без бучки.

шоколадова смес

смес с какао

Варете сместа, докато се сгъсти като пудинг. Кремът не трябва да се оставя да изстине. В средно голяма форма наредете един слой какаови бисквитки, разпределете равномерно една четвърт от горещия крем върху тях и заравнете.

торта с шоколадови бисквити

Отгоре наредете нов слой бисквити и повторете процедурата, докато имате материал, тоест подредете трети и четвърти слой бисквитки, върху които също трябва да нанесете крем, а върху петия слой не мажете крем.

шоколадова торта с бисквити

бисквитена шоколадова торта

Бисквитите, които ще използвате, могат да бъдат шоколадови, тоест какаови, но могат да бъдат и обикновени, по ваш вкус. Какаовите бисквитки дават приятен шоколадов ефект. Също така не трябва да ги накисвате в мляко, защото от топлия крем ще омекнат хубаво.

шоколадова глазура продукти

За глазурата: в купа сложете 50 г масло и 200 г шоколад с лешници. Може да използвате и обикновен шоколад, а след това добавете лешниците към глазурата. Разтопете шоколада на слаб огън, след което залейте тортата с глазурата и разнесете равномерно.

шоколадова гразура за торта

шоколадова Фереро торта

Оставете тортата да почине в хладилник за час, за да стегне и изстине, след което я нарежете и сервирайте. 

Фереро торта без печене

Да ви е сладко!!

Торта Фереро без печене

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft