На тази рецепта изкарах цяло лято и свалих 5 килца! Лазаня от тиквички със сирена - райска хапка и в пек, и в студ:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
На тази рецепта изкарах цяло лято и свалих 5 килца! Лазаня от тиквички със сирена - райска хапка и в пек, и в студ:
На тази рецепта изкарах цяло лято и свалих 5 килца! Лазаня от тиквички със сирена - райска хапка...
5966
На тази рецепта изкарах цяло лято и свалих 5 килца! Лазаня от тиквички със сирена - райска хапка и в пек, и в студ:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лазанята е любимото ни ястие от италианската кухня. Днес обаче ви предлагаме една лятна версия на обичаната лазаня - без кори и месна плънка, в основата на която е друг любим продукт, тиквичките.

Лазанята с тиквички и сирена е невероятна вкусотия, която може да хапвате и в най-голямата жега и в най-големия студ, като при това ще ви е еднакво вкусно! Като приятен бонус от рецептата е фактът, че ястието е леко и ако редовно си го приготвяте, като нищо може да свалите някой и друг излишен килограм! Ето необходимите продукти:

Лазаня от тиквички със сирена

Необходими съставки:

  • 4 тиквички

  • зехтин

  • сол

  • средиземноморски подправки

  • 40 грама пармезан

  • 60 грама моцарела

  • 230 грама рикота

  • черен пипер

  • 3 скилидки чесън

  • копър

  • магданоз

  • слънчогледово олио

  • маринара сос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичките на филийки и ги наредете в предварително намазана с масло форма за печене. Добавете сол, средиземноморски подправки и зехтин. Печете ги около 20 минути при температура от 200 градуса по Целзий. Когато са готови ги оставяме да изстинат.

2. Междувременно смесете в купа 40 грама пармезан, 60 грама моцарела, 230 грама рикота, сол, черен пипер, 2 супени лъжици зехтин, 3 скилидки чесън, магданоз и копър

3. Намажете съда за печене със слънчогледово масло и добавете доматен сос. Наредете ред тиквички и ги залейте със сместа от сирена. Отгоре поръсете още доматен сос.

4. Повтаряйте процедурата до изразходване на всички съставки. Накрая поръсете всичко с настъргана моцарела и печете около 25 минути при температура 200 градуса.

лазаня от тиквички със сирена

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft