С тази рецепта направо ударих шестица от тотото- мъжа доволен, децата ядат като за последно, а свекърва ми не намери никакъв кусур

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази рецепта направо ударих шестица от тотото- мъжа доволен, децата ядат като за последно, а свекърва ми не намери никакъв кусур
С тази рецепта направо ударих шестица от тотото- мъжа доволен, децата ядат като за последно, а...
18464
С тази рецепта направо ударих шестица от тотото- мъжа доволен, децата ядат като за последно, а свекърва ми не намери никакъв кусур
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Супер ястие с тиквички за лятото, което ще ви омае с невероятния си вкус

През лятото на доста от нас не ни се яде месо, тъй като е твърде тежко. Наблягаме предимно на постните ястия, които също така биха могли да бъдат невероятно вкусни.

Днес например ви представяме рецептата за чуден деликатес, приготвен от яйца, тиквички, кашкавал и още нещо.

 

Ето ги и точните продукти, нужни за приготвянето му – три тиквички, шест яйца, две зелени чушки, няколко скилидки чесън, три домата, около сто грама маслини, близо 200 грама кашкавал, малко зехтин – близо 50 грама, една лъжичка каперси, сол и черен пипер по личен вкус.

 

Чуден деликатес от тиквички и още много вкусни продукти

Приготвяме го като първо нарязваме на кубчета тиквичките и чушките, както и на ситно чесъна. Доматите режем на ивици като доколкото можем, махаме семките им.

В тигана с наголещения зехтин запържваме първо тиквичките и чушките, а след това добавяме и чесъна. Щом омекнат зеленчуците, прибавяме към тях в тигана каперсите и маслините – нарязани или не, но без костилките им.

Овкусяваме всичко това със солта и черния пипер, а най-накрая добавяме и доматите на ивици. Запържваме добре, а после взимаме една тава и изсипваме всичко това в нея. Отгоре го поръсваме обилно с кашкавал и чукваме и яйцата.

Фурната е добре да бъде загрята на около 180 градуса, след което печем деликатеса си за приблизително петнадесетина минути. Сервира се топло, но не и горещо. И можем да ви уверим, че щом го опитате, ще ахнете от вкуса му.

Желаем добър апетит на всички и особено тези, които решат да си го приготвят още днес за обед или вечеря. Да ви е сладко!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft