С тази рецепта няма шанс да не заобичате карфиола

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази рецепта няма шанс да не заобичате карфиола
С тази рецепта няма шанс да не заобичате карфиола
7053
С тази рецепта няма шанс да не заобичате карфиола
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сега ще ви предложим една рецепта, с която ще заобичате карфиола и набързо ще навлезне в ежедневното ви меню.  Вегетарианската версия на предястието под известния пикантен сладко-кисел сос не е по-лоша от вкуса на аналозите от месо!

 

Съставките

карфиол 700 гр

Пшенично брашно 100 g

мляко 200 ml

червен пипер 1 ч.л.

чесън Прах 2 ч.л.

сол 1 ч.л.

Черен пипер 0,5 ч.л.

Сос барбекю 100 g

мед 1 супена лъжица

масло 50 грама

 

Подготовка

Отделете съцветията и сложете в голяма тенджера, сварете водата, леко посолете. След повторно кипване на водата незабавно извадете карфиола и охладете.

печен карфиол
В дълбока купа смесете млякото с брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах. Всяко карфиолче потопете в сместа и поставете върху лист за печене, покрит с пергамент. Изпратете в печката, загрята на 180 градуса, за 15-20 минути.

печен карфиол
В тиган, разтопете маслото, добавете сос барбекю, меда и червения пипер, разбъркайте добре. Извадете карфиолът от фурната и намажете със сос и го изпратете за още 10 минути.

печен карфиол

печен карфиол

В рецептата сосът за барбекю може да бъде заменен с Tabasco или друг доматен сос по ваш вкус. 

Бон апети и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft