С тази рецепта проядох патладжани! Първо цепваш, после пълниш и редиш в тавата - жестока вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази рецепта проядох патладжани! Първо цепваш, после пълниш и редиш в тавата - жестока вкусотия!
С тази рецепта проядох патладжани! Първо цепваш, после пълниш и редиш в тавата - жестока вкусотия!
3346
С тази рецепта проядох патладжани! Първо цепваш, после пълниш и редиш в тавата - жестока вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжани - зеленчукът, който хората обикновено или обожават, или ненавиждат! Характерната му горчивина обикновено е причината да е недолюбван от мнозина. Но повярвайте ни, приготвите ли патладжаните по тази рецепта, гостите буквално няма да искат да си тръгнат от дома ви! Ето какво ви трябва за уникалните Пълнени патладжанени цветя :

Пълнени патладжанени цветя

Продукти:

  • 4 патладжана
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г кайма
  • подправки: сол, черен пипер, горчица на прах, кориандър, червен пипер
  • 1 супена лъжица майонеза (вместо яйце)

И още:

  • 200 мл олио за пържене
  • 1 ч.л.
сол, за да не пръска олиото

за тавата за печене:

  • 8 домата
  • 2 супени лъжици горещ кетчуп
  • зелени подправки на вкус
  • 150-200 мл вода

Приготвяне:

1. Отрежете краищата на патладжаните, след което ги разполовете напречно. Откъм по-тесния край разрежете всяко парче на осмини (като цветя), но не докрай (за да може да се отвори като цвете, но да не се разпада).

цепнат патладжан

2. Настържете лука и чесъна и ги добавете към каймата. Овкусете и добавете лъжица майонеза (за свързване на месото, за да не се разпадне). Изравнете добре.

3. Нарязаните патладжани се пълнят с месото и се подреждат настрани.

патладжани с кайма

4. В по-дълбок съд (без пластмасови части) загрейте олио на умерена температура и добавете една чаена лъжичка сол. Пържете патладжаните с разреза, напълнен с месото, надолу, до златисто кафяво. Едва след това ги обърнете на другата страна.

пържен патладжан

пържен патладжан с кайма

5. Когато се изпържат и от другата страна, отделете ги настрани, излейте олиото, в което са пържени, избършете тигана и върнете патладжаните.

6. Между тях се подреждат разрязани от горната страна домати (на кръст). В отделна купа разтваряме кетчупа с вода, добавяме ситно нарязания магданоз и изсипваме тази течност в тигана (тенджерата).

патладжани с домати

7. Печете в загрята фурна на 180 градуса за половин час.

пълнени патладжанени цветя

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft