Пилешка шунка в консерва - една нестандартна рецепта
Искате ли да опитате истински деликатес, който се приготвя за 1 час? Това е рецепта за пилешка шунка в консерва ! Звучи малко необичайно, но всъщност се оказва много вкусно ястие.
Това не можете да го купите в магазините. Тази шунка не съдържа оцветители, консерванти, овкусители и други химикали.
Необходими продукти:
600 грама пилешко филе
италианска подправка
1 супена лъжица желатин
чесън
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте филето, нарежете го на малки парченца, добавете желатина, италианска подправка, счукания чесън, черен пипер и сол. Разбърква се и се оставя за 20 минути.
2. Сложете месото в хартия за печене, завържете с конец и поставете в консерва.
3. Загрейте фурната до 190 градуса. Гответе шунката около 50 минути, но като цяло всичко зависи от фурната.
4. Когато шунката е готова, оставете я да изстине, след което я поставете в хладилник за 12 часа.
Домашният деликатес е готов. Не се страхувайте да използвате сух желатин, месото ще пусне сок в процеса на готвене, желатина ще се разтвор, след което ще се втвърди. Споделете тази невероятна рецепта с приятелите си!