С тези картофени наденички забравихме и пюрето, и пържените картофи - зверска домашна вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тези картофени наденички забравихме и пюрето, и пържените картофи - зверска домашна вкусотия!
С тези картофени наденички забравихме и пюрето, и пържените картофи - зверска домашна вкусотия!
6940
С тези картофени наденички забравихме и пюрето, и пържените картофи - зверска домашна вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво можем да приготвим от картофи? Супи, яхнии, картофени кюфтета, пържени картофи - рецептите са стотици! Но днес имаме за вас една необичайна идея с картофи - картофен бабек . Така ще ви се услади, че вече няма да погледнете купешките полуфабрикати! Ето и рецептата за наденичките от картофи :

Картофени наденички

Продукти:

2 кг картофи

500 г месо

400 г бекон

2 глави лук

4 скилидки чесън

2 чаени лъжички сол

50 г грис

250 мл прясно мляко

1 супена лъжица подправки по избор

4 обвивки за колбаси

черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете бекона на кубчета, а месото - на по-големи парчета. Запържете бекона в тигана за минута, след това добавете месото и гответе всичко до готовност. Обелете и нарежете лука на ситно. Добавете лука към месото и гответе до златисто кафяво.

Обелете картофите и ги настържете на фино ренде. Добавете месото и лука към картофите. Опитайте се да отцедите хубаво мазнината от месото.

Също така добавете нарязания чесън, млякото, сол, черен пипер и подправки към картофите, а накрая и гриса. Разбъркайте всичко добре.

Измийте добре обвивките за колбаси и оставете за половин час в разтвор на вода с оцет (1 чаша 9% оцет за 2 литра вода). Изплакнете обилно под течаща вода. Ако не искате да използвате обвивки, можете да си купите специални изкуствени обвивки за приготвяне на колбаси в магазина.

Завържете единия край на обвивката с конец. Напълнете я с приготвената смес, като хубаво уплътнявате. След това завържете и другия край с конец.

Намажете тавичка с растително масло. Подредете парчетата бабек така, че да не се допират. Направете 15-20 дупки по цялата дължина на всеки бабек. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1,5 часа.

Ето и видео към рецептата:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft