С тези 2 супички няма да имате вече проблеми с лениви черва и стомах, направо се родих с тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
С тези 2 супички няма да имате вече проблеми с лениви черва и стомах, направо се родих с тях
17406
Снимков материал: pixabay.com
С тези 2 супички няма да имате вече проблеми с лениви черва и стомах, направо се родих с тях

За да не е ленив стомаха ви предлагаме две рецепти за супи. Те са леки, вкусни и идеални за доброто храносмилане

Супата е течно първо ястие, което се консумира преди всичко на обяд.

Супата, като правило е необходимо да съдържа не по-малко от 50% вода. Интересно е, че супите са сравнително ново ястие, което се е разпространило по света преди около 400-500 години.

Към днешна дата има около 150 основни видове супи в света, които са разделени на повече от хиляда подвида. Супата полезна ли е? Нужно ли е да се яде всеки ден? Безброй генерации от баби знаят със сигурност, че децата не могат да живеят без супа.

Старите хора –също. Междувременно някои експерти са сигурни, че ползите от супите са леко преувеличени.

Супата е подхранваща, но в същото време лека и бързо абсорбираща се от тялото храна. Доста е добре супите да се консумират от хора, които е необходимо да качат тегло или имат лош апетит, както и от такива, които са боледували скоро. В пилешката супа например се съдържат вещества, които облекчават симптомите на настинка.

Калориите в първото ястие (супата) са по-малко, отколкото в пържените и даже задушени ястия. Това е важно за тези, които искат да отслабнат.

 

Ако харесвате супите, и желаете да използвате рецепта, която е полезна за стомаха и храносмилането, като цяло, то тази статия е за вас.

Ето какви са ползите от супите, без значение какъв вид са:

– бързо се усвояват.
– стимулират храносмилането.
– затоплят тялото.
– увеличават апетита.
– нормализират кръвното налягане.

 

Класическата пилешка супа е полезна, както за тялото, така и за душата. Но, ето и по-конкретните ползи от нея:

– стимулира работата на стомаха, панкреаса и жлъчния мехур и е полезна при хроничен панкреатит, диабет и висока киселинност.
– има изумително действие върху нервната система, действа успокояващо.
– нормализира храносмилането.
– забавя инфекциозните процеси.
– разрежда храчките в бронхите.

 

Крем-супите

В крем-супите съставките се смилат и разреждат с бульон. Благодарение на кремообразната, нежна консистенция, те има благотворен ефект върху работата на стомаха. В допълнение:

– те са удобни за стомаха.
– отлично разтоварват тялото.
– бързо се усвояват.
– подпомага подобряването на перисталтиката.
– регулират баланса между вода и сол
– неутрализират вредата от химикалите, които навлизат в тялото ни с въздуха, храната и водата (ако са направени от отгледани в домашна среда зелени подправки, като магданоз, праз, целина, листа от моркови)
– полезни са за децата и възрастните хора.

Предлагаме ви две рецепти за супи, които ще направят добро на вашето здраве

 

Супа от два вида сирене

Необходими съставки:

1,5 литра вода
1/2 кутия топено сирене (3-4 парчета)
1 малък морков
1 малка глава лук
4 средни картофа
малко натрошено твърдо краве сирене

ПОДГОТОВКА

1. Обелете картофите, моркова и лука.

2. В подходящ съд сложете малко растително масло. След като се загрее, добавете морковите и лука.

3. Задушете леко и сложете топеното сирене да се разтопи. За да не загори, доливайте вода.

4. След това сложете картофите, нарязани на кубчета. Долейте и от водата, ако е необходимо.

4. След като и картофите омекнат, махнете от огъня. Овкусете и добавете подправки на вкус. Сервира се с натрошено краве сирене.

 

Бяла пилешка супа

Необходими съставки:

400 г пилешко филе
2 картофа
1 голям морков
100 г крема сирене
2 литра бульон или вода
зелени подправки – магданоз, копър или кервиз
дафинови листа, черен пипер
сол, пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

1. Пилешко филе, нарязано на кубчета със среден размер.

2. Нарежете обелените картофи на кубчета, морковите – на полукръг.

3. Запържете филетата в тиган в малко количество зехтин.

4. Вземете бульона, останал от варенето на пилешкото месо и го оставете на огъня да кипене. Сложете дафиновите листа. След това добавете запърженото филе.

5. Намалете малко огъня и оставете за 7-10 минути.

6. Добавете зеленчуците и ги оставете на котлона за още 10-15 минути.

7. Сложете крема сиренето в супата, разбъркайте добре, така че сиренето да се разтопи.

8. Добавете сол, черен пипер и ситно нарязаните зелени подправки.

9. Разбъркайте и махнете супата от огъня. Бон апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft