Забелязали ли сте кога се е случил този масивен преход към пилешко месо ? По някакъв начин асортиментът от това конкретно месо стана по-голям. Съответно броят на оригиналните рецепти за пиле се е увеличил. За котлети, сега пилешко. За котлетите тя е същата. Не знам дали си струва да си припомним десетки начини за приготвяне на пържени картофи и месо от френски от този конкретен продукт?
Ние също не забелязахме, но сами се забъркахме във очарованието с този продукт. Ако проверите фризера у дома, парче свинско или говеждо месо буквално се сгуши в ъгъл. Пилешки крилца, филета и бедра заемат цялото пространство. Вярно е, че понякога такова достъпно месо се оказва малко сухо, тъй като много кетчуп и майонеза не се наливат. Затова решихме да се срещнем с вас и да предложим шестте най-добри маринати за любимия ви продукт.
бира
Този път не в бира, а в бира. Опитвали ли сте пилешко пилешко подобно? Наборът от съставки е наистина богат, както за марината. Всеки от тях има своя собствена, много специална роля. Но за нас резултатът е важен. И той, между другото, е отличен.
Съставките
200 мл соев сос
150 г мед
200 мл бира
2 скилидки чесън
1 шушулка червен пипер
1 стрък розмарин
подготовка
Прекарайте чесъна през пресата за чесън. Смесете го с всички съставки. Изсипете пилешката смес от бира. Оставете месото в хладилник цяла нощ .
Никой приятел не може да отгатне всички съставки до една. Но той определено ще облиза пръстите си и ще поиска добавки. Разбира се, че бихте! Такова нежно пиле не се получава от всяка домакиня.
пикантен
Трудно е да намерите по-добър вариант, ако харесвате пикантно пиле. Маринатата се приготвя лесно. Нужни са само пет съставки и самата кралица на трапезата, разбира се. А любителите на особено остро месо се съветват да не пестят от червен пипер.
Съставките
1 лук
3 скилидки чесън
30 мл лимонов сок
Сол, смлян червен пипер на вкус
подготовка
Начукайте чесъна и лука. Поръсете зеленчуците с подправки. Разбъркайте добре. Добавете лимонов сок. Изсипете пилешкото филе със сместа. Оставете го за 6 часа .
Идеалният вариант е да го оставите цяла нощ. Ще ви отнеме около 10-15 минути, за да се подготвите. Но тогава месото ще бъде толкова нежно и пикантно, че все още на масата ще започнете да изчислявате кога поводът да го приготвите отново ще се появи.
вино
По отношение на марината с алкохол и месо си струва да експериментирате. Ето, например, виненият вариант е невероятно вкусен. Но какво да кажа, винаги е по-добре да се убедите сами.
Съставките
400 мл сухо червено вино
8 супени лъжици. л. зехтин
1 стрък розмарин
Сол, черен пипер, мащерка на вкус
подготовка
Нищо сложно. Смесете всичко и изсипете месо върху маринатата. На стайна температура е достатъчно половин час, за да може марината да се маринова. И тогава можете да готвите по обичайния начин във фурната.
Изберете отлично гарнитура и сос от месо - пълна вечеря е готова. Но не мислете, че е възможно да готвите пиле по този начин изключително за семейно хранене. Всеки празник ще стане още по-вкусен с такова ястие.
рязък
Какво може да бъде по-добро от пикантното месо за вечеря ? Може би знаете по-добър вариант, но 80% от приятелите ви ще бъдат солидарни с нашето мнение. Вижте го. Сгответе пилето в пикантна марината и ще видите, че никой няма да откаже.
Съставките
2 глави лук
4 супени лъжици. л. зехтин
Сол, лют пипер, червен пипер на вкус
2 смлени дафинови листа
подготовка
Нарежете лука. Смесете с останалата част от съставките. Разтрийте месо с марината. Отделете за 6 часа .
Пригответе се - много рязко. Препоръчваме да изберете соса по-мек, с киселост. Тогава месото ще бъде перфектно. Що се отнася до гарнитурата, от вас зависи да решите дали изобщо имате нужда. Можете да направите лека салата .
италиански
В слънчева европейска страна всички следват тази рецепта. Без майонеза, а зехтин, вместо копър и магданоз - италиански билки. Е, не може без цитрусови плодове.
Съставките
25 мл лимонов сок
5 супени лъжици. л. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
Сол, черен пипер, сухи италиански билки на вкус
подготовка
Нарежете филето на филийки. Добавете всички подправки. Изсипете зехтин, както и лимонов сок. Разбъркайте всичко добре. Оставете всичко за половин час . И след това гответе.
Да, италианските билки и зехтинът са основното тайно оръжие на тази марината. Използвайте го за добро. Трансфер в Италия и поканете семейството и гостите си там.
грейпфрут
Оригинален, дори много. Такова пиле ще бъде идеално лакомство по време на празника . За да изненадате и да завладеете кулинарните постижения, трябва да смесите само няколко съставки.
Съставките
1 грейпфрут
1 лук
2 скилидки чесън
2 с.л. л. мед
2 с.л. л. винен оцет
200 мл вода
подготовка
Начукайте чесъна и лука. Смесете го със сок от грейпфрут и други съставки. Добавете пилето към сместа. Отделете за 4 часа .
Не експериментирайте, ако грейпфрутът не е един от любимите ви плодове. Като алтернатива можете да използвате прясно изцеден портокалов сок . Но това ще бъде съвсем различна марината и различен вкус.
Често се налага да чувате и четете, че с изобилие от възможности, съвременните домакини все още мариноват пилешко месо в майонезата. Първо, не е толкова вкусно. Второ, определено не е полезно. Време е да изоставим старите навици и да повлечем приятелите на страната на вкусната и здравословна храна .