С този Дамски каприз се гощавахме на всеки празник - лесно, бързо и супер вкусно. Ето рецептата, за всички, които го помнят:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С този Дамски каприз се гощавахме на всеки празник - лесно, бързо и супер вкусно. Ето рецептата, за всички, които го помнят:
С този Дамски каприз се гощавахме на всеки празник - лесно, бързо и супер вкусно. Ето рецептата,...
16652
Източник: gotvach.bg
С този Дамски каприз се гощавахме на всеки празник - лесно, бързо и супер вкусно. Ето рецептата, за всички, които го помнят:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Помните ли уникалния сладкиш Дамски каприз ? Днес рядко можем да го видим в някоя сладкарница, а заслужава тази чест. Ако и на вас ви липсва вкусът на пандишпан , гарниран със свежо сладко и препечени белтъци с орехи, ето рецептата на оригиналния дамски каприз , така, както е записана в тефтера на мама:

Дамски каприз

Продукти:

4 яйца

1 ч.ч.захар + 10 - 11 с.л.за разбиване на белтъците

1/2 ч.ч.олио

1 ч.ч.кисело мляко

1 кафена лъжичка сода бикарбонат

1 1/2 ч.ч.брашно

1 пак.ванилия

1 буркан сладко по избор (най-добре става с ароматен плод като ягода, малина, кайсия)

1/2 ч.ч.натрошени орехи

олио - за намазване на тавата

брашно - за поръсване

дамски каприз

Приготвяне:

Първо отделете жълтъците от белтъците.

Жълтъците разбийте хубаво със захарта, добавете на тънка струйка олиото, след това киселото мляко с угасената в него сода, ванилията и накрая - брашното, като разбиете всичко до гладка смес.

Получената смес изсипете в подмазана с олио тава или форма, предварително поръсена с брашно. Изпечете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Извадете от фурната и отгоре намажете със сладкото, след това разпределете разбитите на твърд сняг белтъци с 10-11 с.л.захар.

По желание оформете връхчета на белтъците или им придайте друга форма - розички, вълнички. Намалете фурната, защото белтъците по-скоро трябва да се изсушат, а не да се изпекат. Остава да поръсите белтъците с натрошени орехи и да ги запечете леко в слабата фурна, докато само порозовеят.

Поднесете сладкиша охладен.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft