Сред разнообразието от рецепти се появи една специална - лимонов пай .
- лимонов сок - 50 г;
- лимонова кора;
- мляко 100 мл;
- брашно - 300 г;
- бакпулвер 1 ч.л
- сода 1/4 ч.л.
- захар
- лимон 1 бр.
За приготвянето започваме с основата: с миксер разбъркваме маслото, захарта, малко сол и яйцата до гладкост. След това добавете аромат - лимонов сок и нискомаслено мляко, както и ситно настъргана лимонова кора за по-ярък вкус.
В получената смес пресейте брашното с предварително смесените бакпулвер и сода, разбъркайте внимателно до получаване на хомогенно тесто.
Застелете подготвената тава с хартия за печене, изсипете тестото в нея, като го разпределите равномерно по дъното.
Поставете пая във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 40-45 минути, докато се зачерви.
Тази рецепта е подходяща не само за лимон, но и за други цитрусови плодове, като портокал или лайм, за да можете да зарадвате любимите си хора с нов вкус на десерт всеки път.