С толкова малко протукти,а такава свежест и вкус! Мляко, брашно и лимоновият пай е мек и пухкав, че се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С толкова малко протукти,а такава свежест и вкус! Мляко, брашно и лимоновият пай е мек и пухкав, че се топи в устата
С толкова малко протукти,а такава свежест и вкус! Мляко, брашно и лимоновият пай е мек и пухкав,...
670
С толкова малко протукти,а такава свежест и вкус! Мляко, брашно и лимоновият пай е мек и пухкав, че се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сред разнообразието от рецепти се появи една специална - лимонов пай .

  • лимонов сок - 50 г;
  • лимонова кора;
  • мляко 100 мл;
  • брашно - 300 г;
  • бакпулвер 1 ч.л
  • сода 1/4 ч.л.
  • захар
  • лимон 1 бр.

За приготвянето започваме с основата: с миксер разбъркваме маслото, захарта, малко сол и яйцата до гладкост. След това добавете аромат - лимонов сок и нискомаслено мляко, както и ситно настъргана лимонова кора за по-ярък вкус.

В получената смес пресейте брашното с предварително смесените бакпулвер и сода, разбъркайте внимателно до получаване на хомогенно тесто.

Застелете подготвената тава с хартия за печене, изсипете тестото в нея, като го разпределите равномерно по дъното.

За украса използвайте тънко нарязани резени лимон, като ги поставите върху повърхността на тестото. За да добавите сладост, поръсете отгоре със захар.

Поставете пая във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 40-45 минути, докато се зачерви.

Тази рецепта е подходяща не само за лимон, но и за други цитрусови плодове, като портокал или лайм, за да можете да зарадвате любимите си хора с нов вкус на десерт всеки път.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft