Мойте Рецепти
Натрошете маята и я смесете с малко топло мляко и брашно. Оставете я да шупне.
В дълбок съд смесете олиото, млякото, солта, брашното, двете яйца и добавете постепенно шупналата мая. Омесете меко и еластично тесто.
Оставете тестото да втасва около 1 час.
Разделете втасалото тесто на две равни части. Всяка част разточете на кръг.
С голяма чаша изрежете от кората кръгове.
Всеки кръг отново разточете на елипса.
По дължината на всяка елипса нанесете малко маргарин, поръсете сирене и навийте на руло. Съединете краищата и едната страна намажете с разбито яйце. Намазаната страна оваляйте сусам и накрая с ножица я резнете, но без да прерязвате докрай (като на снимките).
Разтворете страните, за да получите формата на сърце, и поставете сърчицата в намазнена тава.
Печете ги на 190 градуса около 25 минути.