С яйца и сирене всеки може, но майсторките си личат по постната баничка - а като бабината с праз друга няма! Ето как:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С яйца и сирене всеки може, но майсторките си личат по постната баничка - а като бабината с праз друга няма! Ето как:
С яйца и сирене всеки може, но майсторките си личат по постната баничка - а като бабината с праз...
21074
Източник: gotvach.bg
С яйца и сирене всеки може, но майсторките си личат по постната баничка - а като бабината с праз друга няма! Ето как:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баба знае най-добре, нали така? А баба казваше, че майсторката си личи по постната баница . Така де, всеки може да я направи с яйца и сирене, но само истинските майсторки ще я замесят също толкова вкусна с постни продукти.

Днес ви предлагаме рецептата за бабината баница с праз - вкус, който навява спомени за едно време и носи аромата на Бъдни вечер. Ето как се прави тази вкусна празена баница :

Постна баница с праз

Продукти:

1 пак.фини кори за баница (500 гр.)

1 голям стрък праз

2 шепи нарязан пресен спанак (може и замразен)

3-4 зелени чушки

1 малка глава лук

1 ч.л.сол

1/3 ч.л.черен пипер

2-3 щипки чубрица

1 щипка сух джоджен

олио (баба ползваше шарлан)

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците на ситно, след което ги смесете в голяма купа и ги объркайте с подправките (сол, черния млян пипер, сушения и стрит джоджен и чубрицата - може да добавите подправки на вкус или да промените пропорциите според вкуса си). Намажете първата кора богато с мазнина, поставете отгоре втората, поръсете с част от плънката и навийте на руло откъм тясната страна.

Готовите рула подредете едно до друго, ако тавата е правоъгълна, или навийте на охлюв, ако е кръгла. Предварително намажете и тавата с олио. Намажете баницата отгоре и по краищата с мазнина. Печете 20-25 минути на 200 градуса до тъмнозлатист цвят.

Веднага щом баницата се изпече, покрийте я с найлон и кърпа, за да се задуши и омекне, но не е задължително, ако я предпочитате хрупкава. Поднесете баничката топла.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft