15 Септември 2021
12533
Снимков материал: pixabay.com
Съставки:
- ябълки - 2 броя;
- яйце - 1 брой;
- масло - парче;
- вода - 20 мл + лимонов сок, канела и захар 20 г;
- сметана - 200 г;
- масло - 50 г;
- брашно - 130 г
Процес на готвене:
- Изберете сладко -кисели ябълки. Нарежете на тънки филийки.
- Разтопете парче масло в тиган, разпределете ябълките, разбъркайте, налейте вода и лимонов сок, поръсете със захар и канела.
- Запържете за няколко минути под капака, докато ябълките омекнат.
- Разбийте яйцето със захар и ванилия на вкус.
- Добавете омекотено масло и заквасена сметана, разбийте с бъркалка.
- Добавете пресятото брашно и омесете добре тестото.
- Изсипете тестото върху ябълките, покрийте и пържете 12 минути на слаб огън.
- С помощта на чиния обърнете сладкиша и запържете за няколко минути от другата страна.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари