Таджин по тунизийски

вход през zajenata.bg
Таджин по тунизийски
admin
Добавена от: admin
9396
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750 гр. зрял фасул
5 бр. пилешки бутчета
50 гр. лук кромид, стар
20 мл. доматено пюре
225 гр. спанак
20 гр. червени чушки
20 гр. зелени чушки
100 гр. сирене краве
70 гр. галета
6 бр. яйца
100 гр. масло
3 гр. черен пипер, млян

Накиснете боба за една нощ . Почистете и измийте спанака и го попарете. Нарежете пилешкото месо на малки парченца. Подправете със сол и черен пипер на вкус. В дълбок тиган запържете месото заедно с лука, докато парченцата получат златиста коричка. Прибавете доматеното пюре, нарязаните чушки, фасула и долейте 2 чаени чаши вода. След като кипне, намалете огъня и оставете ястието да се задушава около час. Отлейте малко от соса в една чаша, а в тигана прибавете галетата, сиренето, спанака, маслото и сол на вкус. Чукнете яйцата и бъркайте продължително. Изсипете таджина в намаслен съд и го сложете във фурната на умерен огън, докато течността се изпари. Нарежете го на парченца и го сервирайте горещ.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft