В навечерието на пристигането на гостите фурната винаги е заета с основното ястие. В такива ситуации предпочитам десерти без печене. Напоследък много често ме спасява бърза вафлена торта, направена от готови торти.
Ако откриете този вид десерт, най-вероятно няма да опитате шоколадовия крем , който използвам за тази рецепта. Толкова е вкусно, че може да превърне дори закупените от магазина вафлени кори в истински кулинарен шедьовър!
Съставки
Вафлени кори 5 броя.
Яйца 5 броя.
Захар 350 гр
Ваниия 10 g
Сол 1 щипка
Масло 250 гр
Тъмен шоколад 100 g
Орехи 250 гр
Подготовка
Разбийте яйцата със сол, ванилова захар и обикновена захар, добавяйки захарта на малки порции. Масата трябва да изсветли и да увеличи размера си.
Гответе получения крем на водна баня за около 20 минути, като разбърквате от време на време.
Към яйчената смес добавете кубчета шоколад и масло. Смесете добре съставките до гладка смес.
Нарежете орехите и добавете 180 г към сметаната.
Разстелете едната вафлена кора върху другата, като всяка мажете с около 4 с.л. шоколадов крем. Натиснете добре корите. Поръсете останалите ядки върху горната част на тортата.
Изпратете готовия десерт в хладилника за поне 2 часа и след това нарежете
Такъв вкусен и оригинален десерт може да се приготви с помощта на обикновени закупени вафлени кори и налични съставки.