Тази година и аз си направих ягодово сладко става без варене - не се разкашква, супер ароматно и много лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази година и аз си направих ягодово сладко става без варене - не се разкашква, супер ароматно и много лесно:
Тази година и аз си направих ягодово сладко става без варене - не се разкашква, супер ароматно и...
287948
Тази година и аз си направих ягодово сладко става без варене - не се разкашква, супер ароматно и много лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка, тогава определено ще ви хареса нашата днешна статия. Вкусни и ароматни ягоди насред зима - това обещава рецептата за това невероятно вкусно и лесно сладко от ягоди без варене . Плодовете остават цели, защото си спестявате бъркането на котлона, така че може да ги използвате за украса на торти и сладкиши, а можете и просто да си ги хапнете с хляб и масло. След обработката на плодовете те запазват почти същата форма, а вкусът и ароматът само се засилват. Не пропускайте да го опитате! Ето рецептата за невероятно ароматното ягодово сладко без варене :

Ягодово сладко без варене

Продукти:

1 кг ягоди

1 кг захар

200 г вода

2 г лимонена киселина

Приготвяне:

Вземете подходяща тенджера, изсипете захарта вътре, а след това и водата. Сложете на умерен огън и изчакайте, докато захарта се разтопи и се превърне в сироп. Оставете да ври най-малко 15 минути на слаб огън и добавете лимонената киселина.

захарен сироп

След това оставете сиропа да ври още 15 минути, докато се превърне във вискозна маса, подобна на течния мед.

карамелен сироп

Залейте ягодите със сиропа и ги оставете така за 20 минути. През това време ягодите „увират“ леко и пускат сока си. След това внимателно прецедете ягодовия сок заедно със сиропа през гевгир в същата тенджерка, в която сте разтопили захарта.

ягоди със сироп

Сварете отново сиропа за не повече от 10 минути. Карамелът ще се разтвори и сиропът ще стане течен. Оставете получената пяна да се утаи и отново залейте със сиропа ягодите за 20 минути.

ягодов сироп

Междувременно стерилизирайте бурканите: изсипете 50 г вода във всеки и ги пуснете в микровълновата за 10 минути. Капаците изварете за поне 5 минути. Избършете всичко с чиста кърпа.

След 20 минути отново прецедете сиропа през гевгир в същия съд. Сварете го не повече от 5 минути и бързо отстранете пяната. Внимателно подредете ягодите в буркани, до половината от обема. Залейте с ягодовия сироп и затворете бурканите.

ягодово сладко без варене

Сега можете да поставите бурканите в шкафа, готово!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft