Тази година надминах себе си със сладкото: обръщаш буркана и нищо не тече! А специалната ми...
8 Юни 2017
138663
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сезонът на ягодите е в разгара си! След като си хапнем до насита, може да помислим и за сладкото. А тази година ще ви предложим да зарадвате семейство си с нещо необичайно ?
Ще кажете: какво необичайно може да има? Плодове, захар...
Прочетете нататък, за да разберете! Това ще е откритието на сезона, повярвайте!
Свежи рецепти за сладко от ягоди
Ягодите - доста деликатен плод , така че с него трябва да се отнасяме подобаващо. Внимателно отделете плодовете, премахнете всички наранени места, изплакнете в гевгир под течаща вода, след което ги оставете да се отцедят добре. След това премахнете опашките. Това е предварителната подготовка.
Сладко от ягоди "Свежест"
- Приготвените плодове (измити, отцедени и без опашки), поставете в дълбока тенджера и ги залейте със захарта. Оставете за няколко часа, за да се отдели ягодовият сок.
- Поставете съда на умерен огън и оставете да къкри 5 минути след завирането. След това добавете измитите листа на мента и босилек, и варете още 5 минути.
- Добавете в сладкото ситно нарязана лимонова сърцевина и предварително настърганата кора. След това варете сладкото на слаб огън за около 15 минути. Дръпнете го от огъня и оставете да престои 8-10 часа.
- Втори етап на варенето: поставете тенджерата на огъня и варете в продължение на 5 минути след завиране, след което насипете сладкото в стерилизирани буркани и затворете добре.
Рубинено сладко от ягоди
- 1 кг дребни ягоди
- 200 гр. розови листа
- 1.2 кг захар
- 100 мл вода
- 0.5 ч.л. лимонена киселина
- Приготвените ягоди поставете в купа и ги залейте с половината от захарта. Оставете за една нощ.
- От останалите захар и водата сварете сироп. Залейте с него измитите розови листенца, добавете лимонената киселина и оставете да заври.
- Във врящия сироп изсипете плодовете и варете в продължение на 5 минути на умерена температура. След това дръпнете съда от котлона и оставете сладкото да се охлади напълно.
- Отново загрейте сместа до кипене и оставете да къкри за около 10 минути. Горещото сладко насипете в бурканчета и затворете добре.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари