Тази година реших да сменя рецептата. Добре че го направих! Доматите свършиха даже преди киселите краставички!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази година реших да сменя рецептата. Добре че го направих! Доматите свършиха даже преди киселите краставички!
Тази година реших да сменя рецептата. Добре че го направих! Доматите свършиха даже преди киселите...
33651
Тази година реших да сменя рецептата. Добре че го направих! Доматите свършиха даже преди киселите краставички!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Есента е сезонът на консервните домати. Повечето ги мелят и затварят, но днес ще ви предложим да ги мариновате! Стават чудесни - леко пикантни и хрупкави, също като киселите краставички! Непременно опитайте! 

Продукти:

1,5 кг домати

100 гр. чесън

3 бр.

листа от касис

5 бр. листа от вишна или череша

3 с.л. сол

1/2 ч.л. ръжено брашно

1 дафинов лист

25 гр. копър

Приготвяне:

  1. Измийте доматите и направете кръстообразен разрез на всеки.
  2. Във всеки разрез след това поставете скилидка чесън.
  3. На дъното на трилитров буркан изсипете брашното. Поставете копъра, дафиновия лист, листата от касис и череша, и солта. Сложете доматите. Напълнете със студена преварена вода, така че да покрива доматите.
  4. Затворете капака на буркана добре. Оставете доматите да преседят така в продължение на 5-7 дни, докато се мариноват.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft