Тази запеканка със свинско месо е абсолютна класика. Това е разбираемо, защото няма нищо излишно под хубаво запеченото кашкавалче. И все пак понякога може да изглежда, че нещо липсва ...
Редакторите ни решиха да ви предложат един шедьовър, който всеки около вас ще оцени. Месото под кожено палто , за разлика от неговия прототип, не изисква гарнитура.
съставки
свинско месо 1 кг
лук 3 броя
домат 3 броя
картофи 4 броя
чесън 4 скилидки
кашкавал 250 g
подправки на вкус
сол на вкус
подготовка
Пригответе съставките, без да ги смесвате. Нарежете месото на големи филийки, сол и пипер. Настържете картофите и кашкавала на грубо ренде, нарежете лука на пръстени и доматите на половинки
Намажете лист за печене с масло, сложете върху него пластове месо, лук, настъргани картофи. Сега намажете доматите с майонеза и ги поставете върху картофите. Сложете във фурната за 40 минути на 200 градуса.
Не изключвайте фурната. Вземете тава, изстискайте чесъна върху месото със зеленчуци и я поръсете с кашкавал. Печете още 5 минути във фурната.
Най-красивото нещо в тази рецепта е, че не е класическо и следователно всяко месо ще свърши работа. Само не забравяйте, че първо трябва да бъде добре мариновано . Препоръчваме готвене и сервиране на порции, да бъде в керамични форми с малки размери.
Споделете впечатленията си с нас, може би вашата опция за готвене ще доведе рецептата до ново ниво.