Тази запеканка с тиквички даже и децата я ядат, направо не можах да повярвам, но факт много е вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази запеканка с тиквички даже и децата я ядат, направо не можах да повярвам, но факт много е вкусна
Тази запеканка с тиквички даже и децата я ядат, направо не можах да повярвам, но факт много е вкусна
41931
Тази запеканка с тиквички даже и децата я ядат, направо не можах да повярвам, но факт много е вкусна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През есента все по -често можете да чуете въпроса от приятели: "Имате ли нужда от тиквички?"  Някои го обичат, други го мразят, а трети не знаят къде да го прикачат. Някой съчинява шеги на тази тема и ние каним читателите да сготвят гръцка баница от тиквички и сирене.

 

Рецепта за вкусно ястие

Сега не отказваме предлаганите тиквички, защото може още съвсем малко да им се порадвате. В края на краищата, както с право твърди авторът на кулинарния канал лесно можете да нахраните цялото семейство с тях.

 

ГРЪЦКА ПИТА

СЪСТАВКИ

500 г тиквички
2 глави лук
150 г сирене
125 мл неподсладено кисело мляко
50 мл растително масло
75 г брашно
3 яйца
1 ч.ч бакпулвер
1 супена лъжица. Провансалски билки или  риган
куп магданоз
0,5 ч.ч сол
щипка червен пипер
тава за печене с диаметър 21 см

 

ПОДГОТОВКА

Нарежете тиквичките на кубчета. През лятото можете да оставите кожата на младите тиквички, но ще бъде по -добре да премахнете плътната кора на есенните зеленчуци.

Нарежете лука на тънки половин пръстени.

Риганът се нарязва на ситно.

Загрейте растително масло в тиган. Запържете лука до прозрачност.

Изпратете нарязаните тиквички при лука. Пържете, като разбърквате от време на време, около 10 минути, докато омекне.

Добавете сол и нарязан риган пет минути преди готвене. Ако не, използвайте смес от провансалски билки.


Изключете котлона и оставете тиквичките да изстинат. Междувременно пригответе тестото.

Комбинирайте кисело мляко, яйца, брашно и бакпулвер в купа. Разбъркайте до гладкост.

Добавете охладени зеленчуци към тестото. Разбъркайте внимателно.

Нарежете сиренето на малки кубчета.

Добавете сирене и нарязан магданоз в купа. Смесете всичко отново.

Сложете сместа в съд за печене. Разпределете равномерно по целия обем и поръсете със сладък червен пипер отгоре.

Изпратете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути. Повече подробности за рецептата можете да намерите във видеото на линка.

Гръцкият пай е готов! Нарежете го на порции и сервирайте.

Добър апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft