Тази зима се разболях сто пъти, но откакто започнах да си слагам по една лъжичка в чая от тази паста, грип и настинка не са ме ловили

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Тази зима се разболях сто пъти, но откакто започнах да си слагам по една лъжичка в чая от тази паста, грип и настинка не са ме ловили
8830
Снимков материал: pixabay.com
Тази зима се разболях сто пъти, но откакто започнах да си слагам по една лъжичка в чая от тази паста, грип и настинка не са ме ловили

Тази паста ще победи грип, настинка и възпаление

Грипът и простудата продължават да ни преследват, а ако се борите с тях или искате просто да се предпазите, добре ще направите, ако добавите в своето меню “златна паста”, която помага при всеки възпалителен процес. Тази лековита паста много лесно можете да приготвите сами у дома.

Основният продукт на “ златната паста ” е куркумата – подправка с детоксикиращи, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Известна е и като природно средство срещу болки. Тъй като нашето тяло трудно абсорбира куркумата, в “златната паста” се добавят масло и черен пипер, които помагат в усвояването на подправката.

 

Необходими продукти:

– 125 милиграма куркума на прах;

– 250 милилитра вода;

– 1 и половина чаена лъжичка млян черен пипер;

– 70 милилитра зехтин или кокосово масло;

 

Начин на приготвяне:

1. Добавете куркумата към водата и поставете на слаб огън. Разбърквайте докато получите гъста паста ( от 6 до 10 минути).

2. Ако мислите, че пастата е много рядка, добавете още куркума, а ако ви се струва, че е много гъста, добавете вода. През цялото време пастата трябва да бъде на слаб огън и не бива да изкипи, защото продуктите ще загубят своите лечебни свойства.

3. Накрая добавете черен пипер и масло. Разбърквайте докато всички съставки се свържат добре.

4. Отстранете пастата от огъня и оставете да се охлади. Можете да я съхранявате в стъклен съд и в хладилник, където може да седи до 2 седмици, тъй като нейната свойства намаляват след това време.

 

Как да използвате “златната паста”?

– Ако я използвате като добавка към ястия, добавете “златната паста” в края на готвенето, за да запазите максимално хранителните й свойства.

– Можете да използвате и като чай. В топла вода сложете една чаена лъжичка от пастата и подсладете с мед.

– Чаена лъжичка от пастата добавете в зеленчукова супа или или крем супа.

– Чаена лъжичка от пастата добавете в задушения ориз или зеленчуци и подобрете вкуса.

– Добавете малко паста в топло мляко и се насладете на своята “златен напитка”

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft