Тази изварена погача ще вземе акъла на всеки гост! Само изглежда трудна - всеки може да я омеси:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази изварена погача ще вземе акъла на всеки гост! Само изглежда трудна - всеки може да я омеси:
Тази изварена погача ще вземе акъла на всеки гост! Само изглежда трудна - всеки може да я омеси:
6402
Тази изварена погача ще вземе акъла на всеки гост! Само изглежда трудна - всеки може да я омеси:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази погача изглежда толкова фантастично, че ще се превърне в украшение дори на празнична трапеза. Грандиозният ѝ външен вид ще зарадва вашите гости и роднини. Но вкусът ѝ не отстъпва на визията - пухкаво тесто, мека и ароматна плънка в неземно съчетание. Ето как се приготвя тази пълнена погача-цвете :

Пълнена погача-цвете

Продукти:

2 яйца

100 мл прясно мляко

650 гр.пшенично брашно

200 мл вода

2 ч.л.суха мая

50 мл слънчогледово олио

110 гр.захар

1 ч.л.ванилия

1 ч.л.сол

300 гр.извара

1 ч.л.слънчогледови семки

Приготвяне:

Загрейте малко млякото и разтворете маята в него.

След това добавете две супени лъжици захар и същото количество брашно. Разбъркайте добре и оставете пет минути закваската да шупне.

Пресейте брашното в купа, смесете със солта. Добавете останалата захар, ванилията, 1 яйце, шупналата мая и слънчогледовото олио. Омесете меко и нелепкаво тесто, и го покрийте.

Поставете го на топло място за час, така че тестото да се удвои.

След това го премесете и нарежете на 22 еднакви части. Оформете всяка на топка и я покрийте с фолио.

Използваме второто яйце за плънката. Отделете жълтъка от белтъка и добавете последния към изварата. Стрийте с вилица до еднородна консистенция.

Разточете всяка топка тесто на кръг, върху ръба разпределете 1 супена лъжица пълнеж от извара. След това завийте на руло и разрежете диагонално на две половини. Така направете с всяка топка, само една трябва да остане без пълнеж.

тестени тръбички

Покрийте кръгла тавичка с хартия за печене и върху нея оформете получените рулца (тръбички) в кръг (18 броя), а отгоре оформете втори слой (14 парчета). Останалите рулца подредете около центъра, а в самата среда поставете заделената топка тесто. Питката трябва да изглежда като цвете.

оформяне погача

Намажете повърхността с останалия белтък и поръсете в центъра със слънчогледово семе.

Пъхнете погачата в предварително загрята фурна на 180 °. Печете за 45 минути.

погача цвете

Оставете питката да се охлади леко и след това поднесете.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft