Колко хубаво е лятото, когато има тиквички ! Те могт да приготвени по всякакъв начин. Също така е хубаво, че не само могат да пекат, пържат и мариноват, но може и да се приготвят по- много прост и вкуснен начин. Сега ще ви споделим една рецепта за разядка, с която няма да искате да вкусите друго
Ако някога сте се чудили как да приготвите тиквички, така че да е най-удобно и да можете да ги сервирате дори за закуска, отговорът се намира в следното: разядка за мазане н сандвичи . Нежна, лека и просто неустоима на вкус. От две тиквички имате перфектната проста лека закуска .
съставки
тиквички 500 g
Бяло сирене 150 g
Заквасена сметана 2 супени лъжици
чесън 2 скилидки
копър 25 g
орехи 20 g
Слънчогледово масло на вкус
сол на вкус
подготовка
Измийте тиквичките. Ако те са млади и тънки, не трябва да се почистват. Желателно е да няма големи семена вътре. Нарежете тиквичките на малки кубчета.
Загрейте тигана с растително масло и запържете тиквичките до пълна готовност без сол (трябва да я добавите след смесване съ сиренето).
Прехвърлете тиквичките в дълбок съд и ги оставете да изстинат. Добавете натрошен чесън, ситно нарязан копър и заквасена сметана. Разбъркайте.
Добавете нарязаните сирена, орехите и солта на вкус и след това пасирайте всичко в блендер. Сервирайте студено!
Пастата от тиквички става добра с всяко сирене, дори и с извара. Най-добре се сервира с крутони или франзела. Разбира се, нищо не може да се сравни с домашно приготвения ароматен хляб - всяка разядка на него ще бъде съчетана перфектно, особено от пресни тиквички. Запазете нашата рецепта за лека закуска, за да не я изгубите!