Тази рецепта за картофени кюфтенца няма грешка - не се разпадат, пухкави отвътре и с румена коричка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази рецепта за картофени кюфтенца няма грешка - не се разпадат, пухкави отвътре и с румена коричка:
Тази рецепта за картофени кюфтенца няма грешка - не се разпадат, пухкави отвътре и с румена коричка:
88883
Източник: gotvach.bg
Тази рецепта за картофени кюфтенца няма грешка - не се разпадат, пухкави отвътре и с румена коричка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате картофените кюфтета , но никога не сте се опитвали да ги направите сами или пък сте имали провал в опитите си, то днес сме ви приготвили перфектната рецепта за картофени кюфтета - не се разпадат при пърженето (кошмарът на всяка домакиня), отвътре са пухкави и меки, а отвън - с хрупкава румена коричка ! Продуктите - от вас, рецептата - от нас:

Перфектните картофени кюфтета

Продукти:

1,5 картофи

1 глава лук

1 връзка магданоз

черен пипер - на вкус

300 гр.сирене

1 яйце

За панировката:

4 яйца

200 гр.галета

Приготвяне:

картофени кюфтета

Първо сварете картофите - измийте ги много добре, поставете ги в тенджера със студена и подсолена вода (на 1 литър вода – 1 с.л. сол).

Поставете ги на умерен огън и варите до омекване (внимавайте да не се разпаднат, обаче). След като картофите се сварят, излейте горещата им вода и налейте студена (така процесът на варене се пресича). Излейте и студената вода, да останат на сухо. Обелете картофите, нарежете ги на парчета и ги намачкайте с уреда за пюриране

Може и да ги настържете на едро ренде. Нарежете лука и магданоза на ситно и ги прибавете към картофите. Добавете черен пипер на вкус, натрошеното или настъргано на едро ренде сирене и яйцето. Замесете сместа като кайма до еднородна структура. От сместа оформете еднакви по големина кюфтета и ги наредете в тава. В две широки купички поставете в едната галетата, а в другата разбийте добре яйцата. В тиган налейте олио, толкова, че като пуснете кюфтетата при пържене, олиото да ги покрие.

Нагрейте олиото и намалете огъня на умерен, едно по едно оваляйте картофените кюфтета първо в галетата от двете страни, а после - в разбитите яйца. Пуснете ги в нагрятото олио и пържите до златисто кафява коричка. Готовите кюфтета подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната им мазнина.

Важно: Никога не белете (дори да нарежете) картофите преди варене. Поставете ги добре измити с ципата им в тенджерата със студена и подсолена вода. Защото обелените картофи поемат вода при варенето, а вашата смес ще се получи по-рядка и рискувате картофените кюфтета, при пържене да се разпадат. Колкото се може по-малко ги дръжте във водата.

Това е - приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft