Тази рецепта ме е спасявала хиляди пъти, когато ми се тупне на вратата някой неочакван гост- бързо, лесно и много, ама много вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази рецепта ме е спасявала хиляди пъти, когато ми се тупне на вратата някой неочакван гост- бързо, лесно и много, ама много вкусно
Тази рецепта ме е спасявала хиляди пъти, когато ми се тупне на вратата някой неочакван гост-...
55688
Тази рецепта ме е спасявала хиляди пъти, когато ми се тупне на вратата някой неочакван гост- бързо, лесно и много, ама много вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една действително доста лесна рецепта за приготвяне на печено пиле с ананас , която всеки може да приготви вкъщи Хубавото на тази рецепта е, че можете да я приготвите по няколко начина, зависи с колко свободно време разполагате.

Когато няма време, купувам от магазина готови изпечени пилешки бутчета и кутия компот от ананас.

Преди да ги сервирам, слагам купения ананас с тиган с малко краве масло, колкото да се омазни.

 

В чинията подреждам пилешко бутче и няколко резенчета ананас. За гарнитура сервирам задушени гъби в мазнина или мариновани гъби от консерва.

Вие можете да добавите друга гарнитура.

 

Предпочитам да купя ананас на шайби.

Или ги сервирам цели, или ги режа на 3 или 4 части.

Ако имате желание сами да си изпечете пилешките бутчета вкъщи, необходимо е първо да ги запечатате в тиган с малко краве масло. Да ги запечатате значи да ги оставите да побелеят, като ги обърнете от двете страни. След това ги подреждате в тавичка. Слагате резенчета краве масло (така стават по-вкусни, отколкото с олио).

Наливате бяло вино и сока от компота ананас. Слагате във фурната да се запекат.

 

И в този случай предпочитам от компот, защото е сладък и придава екзотичен вкус.

Около 5 минути преди да ги извадите от фурната, прибавете нарязания ананас.

Ако използвате пресен ананас, необходимо е да го запечете по-дълго време или да го задушите предварително в тиган с краве масло.

 

Можете да изпечете и цели печени пилета с ананас

Само 5 минути, колкото да се стопли, но не повече, са достатъчни за стерилизирания ананас, тъй като ще стане прекалено мек.

Отново сервирам печено бутче, резенчета ананас и гъби.

Тази рецепта ме е спасявала много пъти, когато бива да приготвя нещо бързо, вкусно и оригинално за неочаквани гост

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft