Тази рецепта трябва да бъде във всяка домакиня-Хайвер от тиквички за цяла зима

вход през zajenata.bg
За Жената
Тази рецепта трябва да бъде във всяка домакиня-Хайвер от тиквички за цяла зима
7077
Снимков материал: pixabay.com
Тази рецепта трябва да бъде във всяка домакиня-Хайвер от тиквички за цяла зима
  • тиквички - 3 кг;
  • моркови и лук - по 1 кг;
  • доматено пюре - 2 супени лъжици;
  • чесън;
  • оцет - 3 супени лъжици;
  • сол - 3 супени лъжици;
  • черен и червен пипер.

Процес на готвене:

  • Тиквичките се нарязват на малки парченца. Изберете млади тиквички, за да не се белят.
  • Нарежете лука на парчета, настържете морковите.
  • Сложете тиквичките в тиган и покрийте с капак. Задушете 30 минути, докато омекне.
  • Сложете тиквичките в друга купа и запържете лука в малко олио, докато стане прозрачен. Извадете също от тигана.
  • Запържете морковите до омекване.
  • Оставете зеленчуците да се охладят.
  • Всички зеленчуци се нарязват с пасатор.
  • Сложете масата на огъня и оставете да заври, оставете да къкри 15 минути.
  • Добавете сол, оцет и доматено пюре, гответе 15 минути.
  • Изсипете още 1 супена лъжица оцет и оставете да къкри 2 минути.
  • Бурканите вече трябва да бъдат стерилизирани.
  • Разстелете хайвера от тиквички в буркани, покрийте с капаци и оставете да изстине.
  • Съхранявайте на хладно място.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft