Обикновено, когато приготвяме трапезата за празника, наблягаме на основното ястие. Е, днес ви предлагаме заедно да нарушим тази традиция и да приготвим тази невероятно вкусна и красива салата , която ще се превърне в бижуто на празничната трапеза .
Продукти:
Картофи - 5 бр.
2 моркова
1 малка глава лук
3-4 кисели краставички
1 консерва аншоа или шпроти
4 яйца
зелени подправки на вкус
100 гр.кашкавал
варено пилешко месо (по желание) - 200 гр.
майонеза
Приготвяне:
Сварете картофите, морковите и яйцата (отделно). Обелете и настържете на отделни купчинки. При яйцата отделете белтъците от жълтъците. Краставиците също се настъргват. Месото нарежете на ситно. Подредете салатата в подходяща чиния или плато на слоеве, като между тях при необходимост добавяте майонеза:
- майонеза, картофи
- моркови, майонеза
- кисели краставички, лук
- шпроти
- белтъци, майонеза, зелени подправки
- майонеза, картофи
- пилешко месо
- кашкавал, майонеза
- най-отгоре - жълтък.
Приятен апетит!