Тази торта няма да я намерите в нито един магазин, а сега имате времето да си я направите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази торта няма да я намерите в нито един магазин, а сега имате времето да си я направите
Тази торта няма да я намерите в нито един магазин, а сега имате времето да си я направите
16050
Тази торта няма да я намерите в нито един магазин, а сега имате времето да си я направите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме подготвили за вас една уникално вкусна торта -отлична рецепта за любителите на халва . Ако сте планирали да почерпите близките си с домашни торти в близко бъдеще, обърнете внимание на това.

Полската торта „Halvovec” е лесна за приготвяне, но и наистина луксозна! Благодарение на сметаната, основната съставка на която е халва, вкусът на десерта е необичаен и уникален. Перфектна комбинация с какао и нежен ванилов крем няма как да не ви хареса

За да подобрите вкуса и да намалите сладостта на тортата, някои сладкари намазват питките с натурално ягодово пюре от касис, череша, цариградско грозде.

 

Съставките

Яйца 5 бр.

захар 0,5кг

Пшенично брашно 180 g

Какао на прах 3 супени лъжици

бакпулвер 1 ч.л.

сол 1 щипка

халва 400 g

Ванилов пудинг 2 бр

прясно мляко 700 мл

масло 250 g

 

подготовка

В купа смесете пресятото брашно, бакпулвера и какаото на прах. Отделете белтъците и жълтъците един от друг. Разбийте белтъците с щипка сол до твърда пяна. Изсипете захарта на тънка струя, добавете жълтъците един по един. Продължете да разбивате, изсипете сухата смес на порции.


Изсипете тестото върху покрита с хартия за печене форма с размери около 20 х 30 см. Печете тортата при температура 170 градуса за около 40 минути.


Крем . Пригответе млечния пудинг според инструкциите на опаковката. Охладете, добавете на порции към омекотеното при стайна температура масло. Натрошете 300 г халва и добавете към крема. Разбъркайте. 


Нарежете блата на дебелина за 3 пити. Всяка торта от своя страна намажете със сметана, сглобете продукта. Отгоре намажете със сметана и поръсете с останалата натрошена халва.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft