Тази турска манджичка изби рибата просто. Толкова е вкусна, че заминава едно хлебче с нея, внимавайте води до пристрастяване

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази турска манджичка изби рибата просто. Толкова е вкусна, че заминава едно хлебче с нея, внимавайте води до пристрастяване
Тази турска манджичка изби рибата просто. Толкова е вкусна, че заминава едно хлебче с нея,...
353807
Тази турска манджичка изби рибата просто. Толкова е вкусна, че заминава едно хлебче с нея, внимавайте води до пристрастяване
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Турската кухня е известна в целия свят със своите вкусни и ароматни ястия. Днес ви предлагаме патладжан с кайма по турски- идеален за семейна вечеря или за събирания на чаша вино с приятели.

Опитайте се да го приготвите поне веднъж и ще стане едно от любимите ястия на вашето семейство!

 

Патладжан по турски

Необходими продукти:

3 патладжана

400 грама мляно месо

1 глава лук

2 домата

1 супена лъжица доматен сок

1 чушка

2 скилидки чесън

сол на вкус

прясно смлян черен пипер на вкус

1 щипка сух джоджен

1 щипка сух риган

3 стръка магданоз

2 стръка див лук

2 супени лъжици олио

 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки с дебелина 1-1,5 см.

Посолете ги и ги оставете да престоят в продължение на 20 минути, за да се отдели горчивия им сок. След това избършете патладжана със салфетка.

Нарежете лука. Половината от него добавете към каймата, посолете и добавете черния пипер.

Сега трябва да приготвите соса. Запържете другата половина от лука в олиото за 3 минути.

Доматите се нарязват на кръст, пускат се във вряща вода и се обелват. След това заедно с чушката се нарязват на кубчета.

В тиган добавете към лука ситно нарязаните домати и чушка. Задушете зеленчуците още 7 минути, след това изсипете доматения сок, подправете със сол, черен пипер и оставете сместа да заври.

Добавете щипка сух джоджен, сух риган, нарязания магданоз и оставете на котлона още 3 минути.

Намажете с масло кръгла форма и подредете пръстените патладжан, като ги редувате с каймата.

Залейте се със соса. Печете във фурна на 180 градуса за около 45 минути.

Когато извадите ястието от фурната, го поръсете с нарязан лук и чесън.

Ароматното и невероятно вкусно ястие от турската кухня е готово. То върви добре с тестени изделия, ориз и дори картофи.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft