Тази туршия ми е любима, винаги си правя по няколко бурканчета лятото, защото зимата го няма, а...
4 Август 2017
32900
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Продукти
за 2 буркана от 314 г.
4 патладжана
6 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 и 1/3 ч.ч. олио
1/4 ч.ч.
едра сол
6-7 с.л. оцет
1 с.л. черен пипер
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните и ги нарязваме на едро. Овкусяваме ги с едрата сол и след 20 мин. ги изцеждаме. Намазваме ги с олио и ги изпичаме в тефлонов тиган, покрит с алуминиево фолио така, че да омекнат.
Изчистваме чесъна и го начукваме с 1 с.л. олио и солта. Прибавяме ситно нарязания магданоз и черния пипер. Намазваме всяко парче патладжан с чесън и ги слагаме в буркан.
Разбиваме оцета с останалото олио и го сипваме при патладжаните. Затваряме буркана и го прибираме в хладилника за 3 дни. Готовата туршия държим на хладно място
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари