Тази туршия ми е любима, винаги си правя по няколко бурканчета лятото, защото зимата го няма, а така ми се дояжда

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази туршия ми е любима, винаги си правя по няколко бурканчета лятото, защото зимата го няма, а така ми се дояжда
Тази туршия ми е любима, винаги си правя по няколко бурканчета лятото, защото зимата го няма, а...
32900
Тази туршия ми е любима, винаги си правя по няколко бурканчета лятото, защото зимата го няма, а така ми се дояжда
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

за 2 буркана от 314 г.

4 патладжана

6 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

1 и 1/3 ч.ч. олио

1/4 ч.ч.

едра сол

6-7 с.л. оцет

1 с.л. черен пипер

1 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги нарязваме на едро. Овкусяваме ги с едрата сол и след 20 мин. ги изцеждаме. Намазваме ги с олио и ги изпичаме в тефлонов тиган, покрит с алуминиево фолио така, че да омекнат.

Изчистваме чесъна и го начукваме с 1 с.л. олио и солта. Прибавяме ситно нарязания магданоз и черния пипер. Намазваме всяко парче патладжан с чесън и ги слагаме в буркан.

Разбиваме оцета с останалото олио и го сипваме при патладжаните. Затваряме буркана и го прибираме в хладилника за 3 дни. Готовата туршия държим на хладно място

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft