Домашната шоколадова торта, печена от домакинята с любов, е хиляди пъти по-добра от купешката. Един прост и толкова желан десерт, тайната, за който споделяме днес с вас, е опростена рецепта на известния "Черен принц", но без изморителната процедура по неговото приготвяне. Акцентът в рецептата е върху скоростта на готвене, наличието на съставки, но имаме и специален вкус.
Ароматно какао, нежна сметана и кондензирано мляко - перфектната комбинация за любителите на сладкото.
Торта "Черният принц"
СЪСТАВКИ
250 g захар
2 яйца
200 г заквасена сметана (20%)
3 супени лъжици какао на прах
1 ч.л. сода
250 g брашно
1,5 кутия кондензирано мляко
300 г масло
50 г ядки
ПОДГОТОВКА
Разбийте яйцата със захарта с миксер. В отделен съд, смесете заквасената сметана и какаото на прах, трябва да получите маса, наподобяваща неподсладено шоколадово масло.
Комбинирайте разбитите яйца със заквасената сметана, добавете содата и пресятото брашно и разбъркайте добре. От получената маса се пекат 2 блата
Подгответе тавичката: поставете пергаментната хартия на дъното и я намажете с масло. Изсипете във формата половината от тестото, печете за 20 минути на 180 градуса. Определете готовността по цвят с клечка за зъби.
Направете същото и с останалото тесто. Готовите торти се нарязват на две и се охлаждат.
За крема разбъркайте кондензираното мляко с масло и какао и малко сметана и след това намажете добре всяка торта.
Готовата торта изпратете в хладилника за 6-8 часа, а по-добре да преседи през нощта. Бон апетит!
Тази проста шоколадова торта се превърна в легендарен сладкиш - можете да го приготвяте всеки ден и изглежда, че никога няма да ви отегчи.
Такъв шоколадов десерт без съмнение ще вдигне духа ви , така че не забравяйте да споделите рецептата с вашите скъпи приятели.