Всички обичаме тестени закуски от понички, мекички, бухтички до палачинки. Но не винаги успяваме да ги направим пухкави както баба ни ги правеше еднов реме.
Така че, помнете! Ако готвите мъфини с кисело мляко, то трябва да е на стайна температура. Поемат ли студа - палачинките никога няма да се пухнат, колкото и да пробвате ... Вторият трик! Тестото за палачинки трябва да „почива“ със сигурност в рамките на 15 минути, необходимо е. Оставете го да престои. Освен това никога не замесвайте тестото дни преди пържене, това е безсмислено действие ... И последното нещо: гответе палачинки на среден огън под затворения капак. Просто забележете ли мехурчетата - мигновено ги обърнете!
Как обикновено правим палачинки помпозни и пухкави? Разбира се, използвайки сода или мая. Има и друг вариант с кисело мляко! И така, всички от тези методи избледняват преди хитростта, за която ще ви кажа.
Просто добавете малко спрайт към тестото за бухти,палачинки или мекички , а палачинките пък ще ви станат 1000 пъти по-добри от обикновено. По-буйни, по-сочни и порести, ароматни ... Вижте рецептата, тя е доста проста!
Как да си направим бухти
СЪСТАВКИ
0,5 с.л. брашно
0,5 ч.л. бакпулвер за тесто
0,5 ч.л. сол
120 гр. Масло
0,5 с.л. кисело мляко
1 супена лъжица спрайт
ПОДГОТОВКА
Смесете брашното, бакпулвера и солта.
Добавете разтопеното масло, киселото мляко и Спрайт.
Смесете всички съставки, за да направите меко и ефирно, но не лепкаво тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Поставете тестото на масата, внимателно го изравнете.
Нарежете тестото с помощта на формички.
Изпържете бухтичките в растително масло.
И ето любимата закуска е готова
Кажете на приятелите си за тази вкусна рецепта , те също ще я оценят.