Днес, споделяме рецептата на необичайно вкусното свинско месо, наречено “Студено мезе”.
Как да сготвите сами свинско мезе?
Необходими продукти:
2 кг свинско месо (от врат)
0,5 кг говеждо филе
400 грама пилешко филе
1 мариновано чили
50 грама боровинки
50 грама орехи
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
5-6 скилидки чесън
100 грама сухо червено вино
100 грама зехтин
50 грама билки (магданоз, копър)
Начин на приготвяне:
Направете няколко напречни разреза в свинското така, както е показано на снимката. Говеждото и пилешкото нарежете на тънки ивици в зависимост от количеството разрези на свинското месо.
В малка купа смесете риган, кимион, черен пипер, зехтин, сол и сухо вино.
Потопете филийките говеждо и пилешко в маринатата.
Със силиконова четка нанесете пикантната смес върху цялата повърхност на свинското месо.
Сега е време да приготвите пълнежа за колбаса. Нарежете на ситно билките и ядките, пригответе боровинките, лютото чили и чесъна. Вземете 2 отделни купи. В едната смесете зелените подправки, орехите и лютия червен пипер, а в другата – зелените подправки, боровинките и чесъна.
В разреза на месото сложете сместа с лютото чили. Поставете и парче говеждо месо отгоре и го покрийте с още един слой пикантен пълнеж.
На следващия разрез сложете парче пилешко, а после използвайте сместа с чесън.
На този принцип подредете всички продукти в разрезите на свинското. В края завържете месото с помощта на конец за готвене. С остатъка от соса отново намажете цялото месо и го поставете в тава. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 2 часа.
С такова разнообразие от подправки месото се превръща в истински специалитет: ако желаете, можете да промените количеството подправки.