Тайната марина за крехко, сочно и вкусно месце, разкри ни я виден майстор- готвач. Ето как да си направите и вие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната марина за крехко, сочно и вкусно месце, разкри ни я виден майстор- готвач. Ето как да си направите и вие
Тайната марина за крехко, сочно и вкусно месце, разкри ни я виден майстор- готвач. Ето как да си...
38082
Тайната марина за крехко, сочно и вкусно месце, разкри ни я виден майстор- готвач. Ето как да си направите и вие
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес, споделяме рецептата на необичайно вкусното свинско месо, наречено “Студено мезе”.

Как да сготвите сами свинско мезе?

Необходими продукти:

2 кг свинско месо (от врат)

0,5 кг говеждо филе

400 грама пилешко филе

1 мариновано чили

50 грама боровинки

50 грама орехи

1 чаена лъжичка риган

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка кимион

5-6 скилидки чесън

100 грама сухо червено вино

100 грама зехтин

50 грама билки (магданоз, копър)

 

Начин на приготвяне:
Направете няколко напречни разреза в свинското така, както е показано на снимката. Говеждото и пилешкото нарежете на тънки ивици в зависимост от количеството разрези на свинското месо.

В малка купа смесете риган, кимион, черен пипер, зехтин, сол и сухо вино.

Потопете филийките говеждо и пилешко в маринатата.

Със силиконова четка нанесете пикантната смес върху цялата повърхност на свинското месо.

Сега е време да приготвите пълнежа за колбаса. Нарежете на ситно билките и ядките, пригответе боровинките, лютото чили и чесъна. Вземете 2 отделни купи. В едната смесете зелените подправки, орехите и лютия червен пипер, а в другата – зелените подправки, боровинките и чесъна.

В разреза на месото сложете сместа с лютото чили. Поставете и парче говеждо месо отгоре и го покрийте с още един слой пикантен пълнеж.

На следващия разрез сложете парче пилешко, а после използвайте сместа с чесън.

На този принцип подредете всички продукти в разрезите на свинското. В края завържете месото с помощта на конец за готвене. С остатъка от соса отново намажете цялото месо и го поставете в тава. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 2 часа.

 

С такова разнообразие от подправки месото се превръща в истински специалитет: ако желаете, можете да промените количеството подправки.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft