Има хиляда и една причини, поради които свинското месо най-често се избира за домашни месни ястия. Свинското месо е вкусно, умерено мазно и всички го обожават. Обикновено е по-евтино и по-лесно достъпно. Пържолките обикновено се правят от свинско месо, шиш кебап - още повече, и само задушено с лука е добро ястие.
Слабото място на всяко свинско е, че много лесно може да го изсушите и загубите сочността на месето. Ако приготвите свински пържоли в мляко, това няма как да се случи , затова и сега ще ви разкрием една от най- големите тайни на професионалните готвачи
Съставките
свинско месо 400 гр
мляко 0,5 л
масло 2 супени лъжици
Слънчогледово олио 2 супени лъжици
кориандър 1 ч.л.
чесън 3 скилидки
сол 0,5 ч.л.
риган 1 ч.л.
черен пипер на вкус
Подготовка
Едно парче месо (по-добре е да вземете вратни пържоли) измийте и избършете с кърпа, като премахнете излишната влага. Разтрийте свинското месо с кориандър, риган, черен пипер и сол.
Обелете чесъна и нарежете на тънки плочи. Запържете го в тиган в смес от предварително загрято слънчогледово олио до златистото .
Съвет: Ако искате месото да има по-интензивен вкус и коричка , дръжте го на огън повечко време от двете страни
Напълнете мляко в тигана до покрие месото като го подгреете. Намалете котлона със свинското месо и оставете в продължение на 2 часа (понякога това отнема час и половина) и не забравяйте да обърнете парчето на 40-тата минути.
Уверете се, че млякото не е напълно изпарено и допълнете, ако е необходимо. Сервирайте месото топло
Ако искате месото да стане възможно най-сочно и крехко, това е пътят за вас.
Харесва ли ви рецептата за свинско месо ? Запазете я, за да не я изгубите!