Бързо и много незабелязано, пилешките гърди се превърнаха в незаменима съставка на любимите ви ястия. Това е доста лесно да се обясни: пилето е един от най-достъпните видове месо и не е трудно да го готви. По-често пилешки гърди се пекат със зеленчуци, поднесени с картофена гарнитура. Но, правилно маринованите, ще ви трябват само 10 минути да ги изпечете на скара и ще сервирате най-доброто ястие, което сте правили досега.
Вече написахме, че месото става сочно и нежно, просто го напълнете с нискомаслена сметана с подправки само за половин час. Този метод винаги работи. Ако вече сте го записали в своята готварска книга, намерете място за друга проста марината. С нея пилето става меко и сочно, умерено пикантно и зашеметяващо вкусно.
Съставките
Пилешки гърди 400-500 g
Фъстъчено масло 3 супени лъжици
Зехтин 2 супени лъжици
Дижонска горчица 1 супена лъжица
Соев сос 50 ml
чесън 2-3 скилидки
джинджифил 10 грама
карамфил 10 грама
Портокалов сок 50 ml
Черен пипер 1/2 ч. л.
Подготовка
В дълбок контейнер смесете съставките за марината: дижонската горчица и соевия сос, смлян пипер и карамфил, фъстъченото масло и прясно изцеден портокалов сок.
Раздробете корена на джинджифила, както и чесъна. Изсипете продуктите в контейнер с марината и след това ги разбъркайте.
Изплакнете месото под течаща вода. Поставете гърдите в марината. Покрийте с хранителен фолио. Изпратете го в хладилника за 45 минути.
Извадете пилето от хладилника. Премахнете фолиото. Оставете го за 20 минути.
Загрейте тигана. Смажете с малко количество зехтин. Запържете гърдите от всяка страна за 4 минути.
За да дадете на ястието по-празничен и естетичен вид, поставете месото на възглавница от рукола. Украсете с червени луковици и филии от авокадо. Гарнирайте? Можете да изберете една от тези оригинални опции или просто да направите без нея, като предлагате на гостите лека зеленчукова салата, която ще подчертае само вкуса на месото. Препоръчваме ви да не се колебаете с готвенето и не забравяйте да споделите оригиналната рецепта с приятелите си