Тайната на крехкото телешко, топящо се в устата. Само направите това преди да го сготвите и ще ядете месо, каквото не сте яли досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на крехкото телешко, топящо се в устата. Само направите това преди да го сготвите и ще ядете месо, каквото не сте яли досега
Тайната на крехкото телешко, топящо се в устата. Само направите това преди да го сготвите и ще...
13868
Тайната на крехкото телешко, топящо се в устата. Само направите това преди да го сготвите и ще ядете месо, каквото не сте яли досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Задушавайте, без да режете месото на парчета

Телешкото месо става вкусно и крехко, ако се спазват някои правила при приготвянето му. За да стане телешкото задушено по-вкусно, преди да го сготвите, го потопете в брашно и го запържете до златисто.Запърженото месо заедно с останалата от пърженето мазнина се премества в тенджера, залива се с малко бульон или топла вода и се задушава на бавен огън.

По време на задушаването месото се обръща няколко пъти или се разтърсва тенджерата, за да не загори.

Долива се топла вода, ако се налага.

Когато месото вече е готово, сосът от задушаването се прецежда и се полива с него месото при сервирането.

Месото за задушаване може да е със сухожилия, не е задължително да е бонфиле. Задушаването размеква мускулната тъкан и месото става крехко.

Когато месото омекне, необходимо е да се махне от котлона, тъй като прекалено дългото задушаване води до преваряване на месото и вкусът му се променя.

Задушавайте телешкото месо, без да го режете на парчета. Най-добре се задушава парче с тежест около два килограма.

Печеното телешко месо става доста вкусно само ако се използва висококачествено месо, най-добре бонфиле. Месото не бива да е мазно. Добре е преди печенето да се маринова в смес от оцет, мед и подправки.

За изпичането на парче телешко с тежест около два килограма се изискват около два часа печене във фурната. За да се получи месото крехко, начукайте го с дървено чукче, посолете го, поръсете го с малко брашно, запържете го до златисто от всички страни.

Преместете го в тава с нужните размери, залейте с мазнината от пърженето и печете, като постоянно поливате месото с мазнината от печенето. При нужда се добавя вода.

Месото е готово, след като го пробиете с вилица или нож и от него изтича прозрачен сок.

За бульони се използват костите от телешкото месо, за задушено – гърдите и плешката, за супа – джоланът. За печене са подходящи парчета от задните бутове.

Източник: gotvach.bg

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft