Има ли нещо по-вкусно от пиле с картофки ? Особено ако пилето е мариновано по правилния начин. Намерихме рецепта за печено пиле, която бихте искали да правите отново и отново ...
Тайната на перфектно изпеченото пиле е гладка и хрупкава коричка, а най-добрият начин да направите това е да мариновате пилето преди да го изпечете в сос, който ще му придаде специален вкус. Има многобройни варианти на маринати от средиземноморски с билки и зехтин до азиатски сладко-кисели комбинации, а ние особено харесваме маринатата, която представлява комбинацията от тези две кухни.
пиле
сол
прясно смлян черен пипер
зехтин
4 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици кафява захар
4 скилидки чесън
една щипка червен пипер
1. Загрейте фурната до 200 градуса и подправете пилето със сол, черен пипер и зехтин.
2.
3. Сложете пилето във фурната за около 50 минути /в зависимост от това, колко е силна фурната ви/, периодично го проверявайте, докато стане коричката.
4. След като го извадите от фурната, покрийте го с алуминиево фолио и го оставете така за 10 минути.
5. Сервирайте с печени картофи и зеленчуци, които можете да приготвите с пилето или отделно.