1 охладено пиле /1 1/2 килограма/
2 чаени лъжички сол
прясно смлян черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
1/2 пръчица канела
1/4 чаена чаша листа от градински чай
2 лимона, само кората, настъргана
10 скилидки чесън, цели и необелени
2 1/4 чаени чаши прясно мляко
Измийте старателно пилето под студена течаща вода и подсушете с кухненска хартия. Подправете месото със сол и прясно смлян черен пипер, като втриете от всички страни.
Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън и запържете пилето от всички страни до златисто кафяв цвят. Прехвърлете го в тавичка, без да добавяте мазнината, в която се е пържило и прибавете останалите съставки. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40 минути.
Отстранете фолиото и печете още 50 минути, като периодически поливате месото със соса. Изчакайте минимум 5 минути, преди да прехвърлите пилето върху чиния за сервиране. Прецедете соса и го поднесете отделно.
Приятен апетит!