Тайната на перфектно изпеченото пиле се крие в една съставка, за която дори и не сте предполагали, че му се слага

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на перфектно изпеченото пиле се крие в една съставка, за която дори и не сте предполагали, че му се слага
Тайната на перфектно изпеченото пиле се крие в една съставка, за която дори и не сте...
44071
Тайната на перфектно изпеченото пиле се крие в една съставка, за която дори и не сте предполагали, че му се слага
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 охладено пиле /1 1/2 килограма/
2 чаени лъжички сол
прясно смлян черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
1/2 пръчица канела
1/4 чаена чаша листа от градински чай
2 лимона, само кората, настъргана
10 скилидки чесън, цели и необелени
2 1/4 чаени чаши прясно мляко

Начин на приготвяне:

Измийте старателно пилето под студена течаща вода и подсушете с кухненска хартия. Подправете месото със сол и прясно смлян черен пипер, като втриете от всички страни.
Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън и запържете пилето от всички страни до златисто кафяв цвят. Прехвърлете го в тавичка, без да добавяте мазнината, в която се е пържило и прибавете останалите съставки. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40 минути.

Отстранете фолиото и печете още 50 минути, като периодически поливате месото със соса. Изчакайте минимум 5 минути, преди да прехвърлите пилето върху чиния за сервиране. Прецедете соса и го поднесете отделно.

Приятен апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft