Още преди години Петър Дъно в е дал своите безценни съвети за това как трябва да се храним. Ето препоръките му по дни:
В деня на Луната, понеделник , се препоръчва да се приемат зелени храни – лапад, лобода, зелен боб, маруля, краставица, зеле, а също и царевица.
Във вторник , когато властва войнствената планета Марс, е време за червени и люти храни – домати, червени чушки, репички, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, може и спанак.
В сряда , когато се усеща влиянието на Меркурий, най-добре се усвояват морковите, крушите, лимоните и всички жълти плодове като пъпеш, праскова и жълта джанка.
Въздействието на тъмносиния Юпитер се усеща в четвъртък .
Петъчният ден е на ясносинята Венера. През този ден хапвайте грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини.
Виолетовата събота , денят на Сатурн, е времето на ядките – орехи, бадеми, лешници. Подходящи са и кестените, сушените плодове, зрелият боб, сините патладжани, черната ряпа, кафето и какаото.
В неделния ден , когато Слънцето има най-голямо влияние върху Земята, най-подходящите храни са леща, ориз и грозде. И тъй като цветът на земното светило е оранжев, е добре да се хапват плодове с този весел цвят – портокали, мандарини, кайсии.