Тайната на приготвяне на топяща се в устата, сочна и сладка тиква. Само добавяте 1 съставка и вкусът й става божествен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на приготвяне на топяща се в устата, сочна и сладка тиква. Само добавяте 1 съставка и вкусът й става божествен
Тайната на приготвяне на топяща се в устата, сочна и сладка тиква. Само добавяте 1 съставка и...
295897
Тайната на приготвяне на топяща се в устата, сочна и сладка тиква. Само добавяте 1 съставка и вкусът й става божествен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато ядем тиква, необходимо е да знаем, че има специален начин за усвояване на бета каротен, който е необходимо да се превърне във витамин А

Както казват специалистите, всички плодове и зеленчуци са полезни, когато ги ядем пресни.

Колкото повече търпят термична обработка, толкова повече губят от своите полезни вещества, които загиват в процеса на готвене.

При тиквата специално има една тънкост, която не е известна на много хора, но е важно да се знае, тъй като в противен случай се губи от полезния ефект.

 

Спазвайте тези правила за приготвяне на полезна тиква

За какво става дума?

Богата на бета каротен тиква става още по-полезна, когато към нея бъде добавена мазнина.

Целта на тази мазнина е да трансформира бета каротен във витамин А, който е мастноразтворим витамин.

Мастноразтворим значи, че той не може да се разтваря във вода, а само в мазнина, за да бъде усвоен в организма. Той е полезен за мозъка, за нервите, кожата и за зрението.

Както препоръчват диетолози, ако решите да си направите полезна храна с тиква, бихте могли да задушите тиква на пара.

След това да добавите кокосово масло или краве масло.

 

Печена тиква с масло, мед, орехи и канела

Не се заблуждавайте – тиквата в тиквеника не е полезна

Ако използвате кокосово масло, не добавяйте повече от 1 ч.л. в 1 купичка задушена тиква, защото кокосът има специфичен аромат, който е различен от този на тиквата.

Тиква се съчетава по-добре с канела, но кокосовото масло е изключително полезно и има лечебни свойства. 

Ако нямате кокосово масло, използвайте обикновено краве масло.

След като смесите тиква и масло, добавете малко мед на вкус, а не захар. И ако желаете, малко канела за аромат.

Знаете, че тиквата е полезна да се яде печена с кората на парчета във фурната.

За да извлечете и витамин А от печената тиква, добавете върху всеки резен малко масло и мед. Бихте могли да добавите и ядки орехи, които ще се запекат и ще станат изключително вкусни.

 

Когато задушавате тиква, пийте сока, който е полезен за бъбреците

Орехите подсилват паметта и имунната система.

Много хора обичат тиквеник и се вълнуват дали е полезен, след като се приготвя от тиква.

Диетолозите казват, че тиквеникът не е полезен, тъй като в него се слага захар. Точат се кори от тесто или се купуват готови листи за баница.

Ако решите за някой празник да приготвите тиквеник и изядете от него едно парченце, няма да ви стане нищо, ако по принцип сте здрави и не страдате от диабет.

Но ако желаете да се възползвате от полезните свойства натиквата като лечебно средство, трябва да я ядете печена или задушена.

Когато задушите тиква, не изхвърляйте сока, а го изпийте, тъй като в него са се събрали полезни минерали от тиквата.

Този сок е полезен за бъбреците и за стомаха.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft