Тайната на пърженето на мекици

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тайната на пърженето на мекици
740345
Снимков материал: pixabay.com
Тайната на пърженето на мекици

Необходими съставки:

10 грама захар 
щипка сол 
100 мл олио 
1 суха мая 
1 кг брашно 
Приготвяне :

Маята се разтваря в чаша хладка вода. 
След това в дълбок съд се приготвя тестото. Добавете 900 гр.

брашно и вода от чашата с маята (ако тази вода е малко, добавяме само топла вода). 
След това тестото добре се измества и се оставя да престои на топло за да бухне. 
След като тестото е бухнало и готово, в тиган на огъня се загрява по-голямо количество олио. 
От тестото се късат парчета и с ръце се оформят колкото големи искаме да са мекиците и една по една се изпържват

Загадките около пърженето на мекиците:

Капнете няколко капки ракия, за да не се пълнят много с олио. Една капачка ракия на около килограм брашно. Всичко се добавя в тестото. 
Опитайте както е описана рецептата и когато приготвите тестото, поръсете половин чаена лъжичка бакпулвер и след това пържете. Ще бъдат много меки и няма да бъдат мазни. Най-важно е тестото да не бъде нито много меко нито много твърдо. 
За да не загори мазнината, поставете 3-5 зърна суров боб и запържете колкото искате.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft