Тайната на сочните, крехки пилешки бутчета, топящи се в устата
14 Май 2016
50533
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
На първо място ги измийте и подсушете добре
Пилешките бутчета са една от най-вкусните части на пилето. Това е така, тъй като месото им не е така сухо, както при гърдите, приготвят се бързо и лесно, пише gotvach.bg.
Как обаче да си приготвим вкусни пилешки бутчета? На първо място ги измийте и подсушете добре.
След това бихте могли да пристъпите към готвенето им.
Възможно е да ги изпечете самостоятелно, като ги поднесете с гарнитура по избор. За да са по-крехки бутчетата, може леко да ги сварите предварително, но това не е задължително условие за готвенето им. Без значение дали ще ги печете самостоятелно, или в комбинация с картофи, зеле, ориз и др. може да ги намажете всяко бутче с малко масло, за да се получи вкусна хрупкава коричка.
Печете бутчетата в предварително загрята умерена фурна – най-добре на 180 градуса, за да не се изпичат твърде бързо и да не загорят. Овкусявйте бутчетата с подправки по избор – черен пипер, червен пипер, поръсете ги накрая с пресен магданоз. Експериментирайте според вкуса си. Голямо предимство на пилешките бутчета, тъй като месото им е крехко, е че не е необходимо да ги мариновате предварително, защото и без това ще станат вкусни.
Възможно е да ги изпечете самостоятелно, като ги поднесете с гарнитура по избор. За да са по-крехки бутчетата, може леко да ги сварите предварително, но това не е задължително условие за готвенето им. Без значение дали ще ги печете самостоятелно, или в комбинация с картофи, зеле, ориз и др. може да ги намажете всяко бутче с малко масло, за да се получи вкусна хрупкава коричка.
Печете бутчетата в предварително загрята умерена фурна – най-добре на 180 градуса, за да не се изпичат твърде бързо и да не загорят. Овкусявйте бутчетата с подправки по избор – черен пипер, червен пипер, поръсете ги накрая с пресен магданоз. Експериментирайте според вкуса си. Голямо предимство на пилешките бутчета, тъй като месото им е крехко, е че не е необходимо да ги мариновате предварително, защото и без това ще станат вкусни.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари